A Barcelona 4-0-ra kiütötte a Real Madridot az El Clásicón

2022. március 20. – 23:15

Másolás

Vágólapra másolva

Igazi meglepetés született a spanyol futballbajnokság legnagyobb rangadóján, a vasárnap esti El Clásicón: a Barcelona 4-0-ra ütötte ki a listavezető Real Madridot. A Barcelona ezzel három év után győzte le ismét a Realt.

A spanyol bajnokság, a La Liga 29. fordulójának rangadóját a madridi Santiago Bernabéu-stadionban rendezték. Előzetesen inkább a Real Madrid tűnt a mérkőzés esélyesének, ősszel 2-1-re győzték le idegenben a Barcát, a bajnokságot is magabiztosan vezetik a Sevilla előtt, és nemrég a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe is bejutottak, miután kiejtették a Paris Saint-Germaint. Ennek ellenére a Barcelona a 29. percben Pierre-Emerick Aubameyang fejes góljával megszerezte a vezetést, majd egy szöglet után a védő Ronald Araújo ugyancsak fejjel volt eredményes. Mindkét gólpasszt Ousmane Dembélé adta.

Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Demebelé és Ferran Torres – Fotó: Javier Soriano / AFP
Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Demebelé és Ferran Torres – Fotó: Javier Soriano / AFP

A második félidő elején gyorsan eldöntötte a meccset a Barca. Ferran Torres 20 másodperccel a középkezdés után nagy helyzetbe került, ezt ugyan még elhibázta, de egy perccel később már Aubameyang zseniális sarkazását követően kilőtte a bal felső sarkot, ezzel 3-0-ra alakítva az állást. Néhány perccel később ismét Aubameyang volt eredményes, aki a leshatáron lépett ki, majd emelt Thibaut Courtois felett a hálóba. Az asszisztens ugyan emelte a zászlaját, a játékvezető azonban a VAR-vizsgálat után megadta a gólt.

A Barcelona ezt megelőzően sorozatban négy bajnokit veszített el a Real ellen. A két csapat között ez volt a 184. összecsapás a La Ligában, 76 Real-győzelem mellett ez volt a 73. Barca-győzelem.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!