A Real Madrid nyerte az El Clásicót, a szurkolók a meccs után megtámadták a Barca edzőjének kocsiját

2021. október 24. – 23:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kifejezetten izgalmasra sikerült a spanyol bajnokság, a La Liga 10. fordulójának vasárnapi játéknapja, ahol a kissé megkopott fényű El Clásicó mellett a meglepő módon éllovas Real Sociedad és a tavalyi bajnok Atlético Madrid is összecsapott egymással. Az igazi izgalmakat viszont a másik két meccs szállította: a Sevilla és a Levante gólzáporos 5-3-at játszott egymással, a meccs első találatát jegyző Oliver Torres pedig élete gólját lőtte, míg a Real Betis fordulatos találkozón verte 3-2-re a Rayo Vallecanót.

Első körben mindenképpen az El Clásicóról kell beszélni, ez ugyanis kétségtelenül új időszámítást nyitott a klasszikus párharc történetében. Ronald Koemannak a Barcelona kispadján ez lehetett volna az első győztes Clásicója – tavaly mindkettőt elveszítette a csapattal, az első hármat pedig évtizedek óta nem veszítette el senki a csapat kispadján –, de ennél is fontosabb tény, hogy nagyon hosszú ideje most fordult elő először, hogy sem Lionel Messi, sem Cristiano Ronaldo, sem Sergio Ramos nem léptek pályára a meccsen. A Barca ráadásul hatalmas gödörben van, nemcsak pénzügyileg, hanem a pályán is – hiába nyertek legutóbb a BL-ben, a saját szurkolóik is kifütyülték őket. A túloldalon ennyire talán nem tragikus a helyzet, de a Real Madrid is volt már jobb passzban,

úgyhogy az már előzetesen is egyértelmű volt, hogy ez nem olyan meccs lesz, amihez az utóbbi években hozzászokhattak a nézők.

Ehhez képest a meccs végül nem is volt olyan rossz, de a Barca-drukkerek sok mindennek nem örülhettek. A 32. percben Alaba góljával a Real Madrid került előnybe, a hajrában pedig Lucas Vázquez a másodikat is belőtte, miután a Barcelona játékosainak jelentős része éppen büntetőt reklamált a túloldalon. Itt egyébként Piqué omlott össze a tizenhatoson belül, a játékvezető viszont nem állította meg a játékot, úgyhogy a madridiak teljes nyugalomban kontrázhatták le az ellenfelüket. Az utolsó pillanatban aztán Sergio Agüero még tudott szépíteni, de az egyenlítésre természetesen nem maradt idő, így 2-1 lett a vége.

A meccs után a csalódott szurkolók megrohamozták a katalánok eddig sem közkedvelt edzőjének, Ronald Koemannak az autóját, de a holland szakember végül el tudott menni a helyszínről. A Barcelona hivatalos közleményben ítélte el a történteket, és azt írták, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben, de annak ellenére, hogy kiálltak az edző mellett, nem lenne meglepő, ha a következő napokban menesztenék őt a csapattól.

A vége így meglehetősen izgalmas lett ennek a meccsnek, de nem annyira, mint a napot indító Sevilla–Levante, ahol tényleg kiszakadt a gólzsák. A meccset nem meglepő módon az élbolyban lévő Sevilla kezdte jobban, 24 perc után már két góllal vezettek, többek közt Oliver Torres szenzációs góljával, amivel a középpályás be is jelentkezett a szezon legszebb góljáért folyó versenybe. A játékost a 8. percben hagyták magára egy szögletnél, ő meg köszönte szépen, és a pont az irányába szálló labdát egy gigantikus kapáslövéssel vágta be a kapuba.

A Levante nem sokkal később szépített, de még az első félidőben kaptak egy harmadik gólt is, majd az 50. percben pedig már 4-1 volt az állás. Kisvártatva viszont már a Levante percei következtek, hat perc alatt két gólt is lőttek, így kényelmetlenül közelre zárkóztak, de nem kellett sokáig várni a válaszra, Fernando a 64. percben belőtte az ötödiket, és végül 5-3 is maradt az állás. A Levante így továbbra is nyeretlen idén, öt döntetlennel az utolsó előtti helyen áll. A Real Betis és a Rayo Vallecano meccsén is sok gól esett, ennek a meccsnek 3-2 lett a vége a Betis javára, amely így most már az ötödik helyen áll a tabellán.

A Sevilla győzelme azt is jelentette, hogy átmenetileg az élre kerültek, az idén eddig ellenállhatatlan Real Sociedadnak pedig ugyan volt lehetősége visszavenni az első helyet, ehhez a címvédő Atlético Madridot kellett legyűrniük. Eleinte úgy tűnt, hogy ez össze is jöhet nekik, már a hetedik percben vezetést szereztek, a második félidőt pedig hasonlóan jól kezdték, így a 48. percben már 2-0-ra mentek. A madridi csapat viszont nem akarta magát ennyire könnyen adni, előbb Suárez talált be, majd a 77. percben egy büntetőt értékesítve duplázni is tudott, így megint nyílt lett a meccs. Végül aztán maradt a 2-2, így bár a Sociedad előnye csökkent az üldözőivel szemben, még mindig ők vezetik a spanyol bajnokságot.

La Liga, 10. forduló

  • Atlético Madrid-Real Sociedad 2-2 (0-1)
  • FC Barcelona-Real Madrid 1-2 (0-1)
  • Real Betis-Rayo Vallecano 3-2 (2-1)
  • Sevilla-Levante 5-3 (3-1)
  • Athletic Bilbao-Villarreal 2-1 (1-1)
  • Cádiz-Alavés 0-2 (0-1)
  • Valencia-RCD Mallorca 2-2 (0-2)
  • Elche-Espanyol 2-2 (1-0)
  • Osasuna-Granada 1-1 (1-0)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!