Benzema mesterhármasa kicsapta a PSG-t a BL-ből, a Real 0-2-es összesített hátrányból ment tovább

2022. március 9. – 23:06

frissítve

Benzema mesterhármasa kicsapta a PSG-t a BL-ből, a Real 0-2-es összesített hátrányból ment tovább
Fotó: Susana Vera / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden a Bayern München gondoskodott az eseményekről a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, Robert Lewandowsiék 7-1-re verték hazai pályán a Salzburgot. Szerdán elmaradt a hasonló méretű góleső, de izgalomból azért így sem volt hiány, hiszen a Real Madrid 1-0-s hátrányban fogadta hazai pályán a Paris Saint-Germaint.

A másik mérkőzésen a Manchester City 5-0-s előnyben utazott haza a Sporting elleni visszavágóra, és nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, Pep Guardiola csapata jutott tovább. A végeredmény egy kényelmes 0-0 lett, igaz, az angoloknak volt egy videóbírózás után visszavont góljuk.

Madridban jóval több izgalom jutott a mérkőzésre, aminek első félidejét egyértelműen az előnnyel érkező PSG uralta. Az első meccs utolsó pillanataiban betaláló Kylian Mbappé a 34. percben még egy les miatt visszavont góllal villant, négy perccel később viszont egy hatalmas sprint végén már érvényesen lőtte ki a jobb alsót.

Mbappé ezzel megduplázta csapata előnyét összesítettben, az idegenben szerzett gólok szabályának eltörlése miatt viszont extra előnybe nem kerültek, két hazai góllal hosszabbításra ment volna a meccs – korábban ilyen esetben, 2-2-es összesítésnél is a PSG lett volna a továbbjutó az egy idegenbeli góljának köszönhetően.

A Real nem ébredt fel a góltól, legalábbis ekkor még nem, sőt, még a második félidőt is kicsit akadozva kezdte a madridi csapat. Mbappé ezt kihasználva harmadszor is villant (volna),d e az 54. percben szerzett találatát már videóbírózni sem kellett, hiába ünnepelt a 23 éves világbajnok, a partjelző már korábban lest intett.

A Real Madrid lendülete az utolsó fél órára jött meg, részben két cserének köszönhetően, Eduardo Camavinga és Rodrygo érkeztek. De nem ők, hanem a Real francia csatára lett a főszereplő: Karim Benzema a 61. percben a PSG-kapus Gianluigi Donnarumma hibája után, Vincíus gólpasszából volt eredményes, majd egy gyors támadás végén Luka Modrić passzából talált be, hogy aztán a középkezdés után szinte azonnal ismét a PSG kapuja előtt találja magát. Ekkor ismét Viníciustól érkezett a jó passz. A három Benzema-gól egy videóban:

A mérkőzésen jó pár nagy helyzetben benne levő Lionel Messi az utolsó percekben még egy jó helyről elvégzett szabadsúgással újra borzolhatta a Bernabéu stadion szurkolóinak idegeit, de elvétette a kaput, így nem lett hosszabbítás, maradt a 3-1.

Eredmények

  • Manchester City–Sporting 0-0, összesítésben 5-0
  • Real Madrid–Paris Saint-Germain 3-1, összesítésben 3-2

Ezzel a szerdán továbbjutó Real Madrid és Manchester City mellett a Bayern München és a Liverpool van ott a negyeddöntőben. A jövő héten Manchester United–Atlético Madrid (1-1), Ajax–Benfica (2-2), Lille–Chelsea (0-2) és Juventus–Villarreal (1-1) visszavágókat rendeznek. A negyeddöntők párharcait a nyolc csapattal március 18-án sorolják ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!