Lewandowski 11 perc alatt triplázott a BL-ben, a Bayern 7 gólt rúgva, a Liverpool vereséggel a nyolc között

2022. március 8. – 23:12

Lewandowski 11 perc alatt triplázott a BL-ben, a Bayern 7 gólt rúgva, a Liverpool vereséggel a nyolc között
Lewandowski a mesterhármasát mutatja, BL-rekordot állított fel – Fotó: Sven Hoppe/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este két csapat már továbbjutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiből. A Bayern München az idegenbeli 1-1 után átgázolt a Salzburgon, 7-1-re nyertek hazai pályán. A Liverpoolnak a kétgólos idegenbeli győzelem után az 1-0-s vereség belefért hazai pályán az Inter ellen.

„Ilyen nyomást, amiben most lesz részünk, a bajnokságban nem találkozunk. Az a lényeg, hogy a ki nem kényszerített hibáinkat csökkentsük, és akkor továbbjuthatunk” – némileg visszafogottan nyilatkozott Thomas Müller, a Bayern München csatára a Salzburg elleni találkozó előtt. A Bayern mind a hat csoportmeccsét megnyerte az ősszel, az osztrákok sok gonddal küszködtek, mert többen elkapták a koronavírust az előző napokban. A Salzburgban hat olyan játékos volt, aki a 2000-es években született, ilyen fiatal csapat a BL kieséses szakaszában még egyszer sem volt pályán.

Nyomás ide, vagy oda, már az első percben eljutott egy veszélyes lövésig a Bayern, Lewandowski próbálkozott 16 méterről, de a kapus vetődve hárított. Egy perc sem telt el, amikor a Salzburg még nagyobb lehetőséget alakított ki, Coman azonban nagyszerűen zárt vissza, és egy pontos becsúszással megakadályozta a gólszerzést. Az első percek előre jelezték, ez a meccs nem a védekezésről fog szólni.

A 12. percben már vezetett a Bayern. Coman adott be a bal oldalról, Lewandowski remek mozdulattal lefordult őrzőjéről, Wöberről, és amikor már lőni akart a tizenegyes pontnál, akkor a védő megrúgta. A büntetőt a lengyel a kapu jobb alsó sarkába lőtte. Tíz perccel később ugyanezt a jelenetsort láthattuk, Coman tette a labdát középre, Lewandowski akkor is lefordult Wöberről, a védő akkor is szabálytalan volt. A játékvezető először szabadrúgást ítélt, de a videózás után kiderült, a tizenhatos vonalán történt a szabálytalanság, ezért a lengyel ismét büntetőt rúghatott. Hogy teljes legyen a másolás, a center ezúttal is a kapu jobb oldalát választotta, és a kapus ezúttal is a másik irányba várta a labdát.

A 23. percre már megvolt a mesterhármas is, ami a BL-történet leggyorsabb triplája is egyben. (Marco Simone tartotta az eddigi rekordot, neki a 24. percben jött össze a harmadik találat.) A Salzburg támadott, Süle szerelése után megindult a Bayern, Müller középen szöktette Lewandowskit, egy kicsit hosszú volt neki a labda, a kapujából kimozduló Köhn kapus azonban nem tudta elrúgni, ami a csatár testéről a kapu felé perdült. Nem hullott be a hálóba, hanem a kapufáról kifelé pattant, de ezt csak üres kapuba kellett sodorni, amit Lewandowski meg is tett.

Gnabry még az első félidőben iratkozott fel a gólszerzők közé, Müller a másodikban kétszer is. Előbb fordulásból vágta a labdát a bal alsóba, majd egy tökéletes támadást fejezett be. Kjaergaard egy kiváló, rövid felső sarkos lövéssel gondoskodott a salzburgi becsületgólról. A 7-1-es végeredményt Sané alakította ki.

A Liverpool 2-0-ra nyert Milánóban az Inter ellen, így kényelmes előnyben léphetett pályára. A játék öt percig megállt, mert a nézőtéren rosszul lett valaki. A kényszerszünet után a tempó nem volt a legnagyobb, Matip fejese után a kapufán csattant a labda, az angolok ekkor álltak a legközelebb a gólszerzéshez az első félidőben. A 62. percben aztán Lautaro hatalmas gólt rúgott.

Mivel Alexis Sanchezt egy perccel később második sárgával kiállították, nem lett igazán nyílt a meccs, az Internek 10 emberrel kellett kiharcolnia a továbbjutást. Az olaszok energiáját viszont felemésztette a védekezés, Szalah két kapufát is rúgott. Az utolsó egyenlítési esélyt a frissen igazolt Luis Diaz hagyta ki, az ötösről nem tudta a sarokba passzolni a labdát, mert Vidal bevetődött, és szögletre mentett. A Liverpool egy év után kapott ki hazai pályán.

Eredmények:

  • Bayern München – Salzburg 7-1, összesítésben 8-2
  • Liverpool – Internazionale 0-1, összesítésben 2-1
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!