35 másodperc alatt szerezte meg első BL-gólját a Juventus újonnan igazolt szerb csatára

2022. február 22. – 23:48

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden újabb két meccsel folytatódott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője: a címvédő Chelsea hazai pályán fogadta a Lille-t, míg a Juventus a Villarrealhoz látogatott. Első ránézésre mindkét meccsnek megvolt az egyértelmű favoritja, de miután a Salzburg múlt héten kis híján megverte a Bayern Münchent, azért lehetett számolni egy újabb meglepetéssel is. A Lille-nek ez nem jött össze, simán, 2-0-ra kaptak ki a címvédőtől, a Villarreal viszont 1-1-es döntetlent játszott a villámgyorsan gólt szerző, ám a második félidőben lelazuló Juventus ellen.

A Chelsea elég magabiztosan várhatta a keddi nyolcaddöntős meccsének odavágóját, nem is csak azért, mert hazai pályán játszottak, hanem azért is, mert a papíron azért jóval gyengébb Lille volt az ellenfelük. A londoni csapat a papírforma szerint hamar vezetést is szerzett, Kai Havertz már a nyolcadik percben betalált, Christian Pulisic pedig a 63. percben kétgólosra növelte az előnyüket. Havertz egyébként komolyan bekezdett a keddi meccsen, hét perc alatt három helyzete is volt, pont az ő tekerését kellett hárítania a Lille kapusának a szöglet előtt, amiből végül egy védhetetlen fejessel megszerezte a vezetést.

A franciák egyébként próbálkoztak derekasan, jóval többször is lőttek kapura mint az ellenfelük és a labda is majdnem ugyanannyit volt náluk, de igazán veszélyes helyzetük nem igazán volt, így végül simán kaptak ki. Persze legalább nem kaptak öt gólt, mint múlt héten a Sporting a Manchester Citytől, a visszavágón pedig legalább hazai pályán játszhatnak majd, úgyhogy még nem lefutott a párharc, de nyilván kisebbfajta csoda kéne ahhoz, hogy innen jussanak tovább.

A másik meccs is hasonlóan indult, sőt, ott már a 35. másodpercben vezetést szerzett a Juventus a január végén leigazolt szerb csatár, a Bajnokok Ligájában most bemutatkozó Dušan Vlahović találatával – debütáló meccsen ennél korábban még senki sem szerzett gólt a BL történetében. A gólt megelőző akció is egészen zavarba ejtő volt, az olaszok egy elmért passz után szereztek labdát a félpályán, és nem is gondolkodtak sokat, csak előrevágták Vlahovićnak, aki innentől már két ember között is megoldotta a dolgot.

A Juventus az első félidőben magabiztosan őrizte kapuját a góltól, és a második fordulóban sem tűnt úgy, hogy a spanyolok beleszólhatnak majd a meccsbe, a torinói játékosok azonban túlságosan lelazultak, ennek pedig a 66. percben egy óriási védelmi hiba lett a vége. Daniel Parejo teljesen egyedül tudott behúzódni középen a tizenhatoson belülre, a remek ütemben beívelt labdát pedig simán be is lőtte a kapuba. Innentől már egyértelműen a Villarreal uralta a meccset, de nem tudtak még egy gólt lőni, így maradt az 1-1-es döntetlen. A Juventus a visszavágón hazai pályán mehet majd a továbbjutásért, így egyértelműen előnyben van, de ezt a párharcot így bárki megnyerheti még.

A nyolcaddöntők odavágói szerdán zárulnak, a Manchester United az Atlético Madriddal játszik majd, a Benfica pedig az Ajaxot fogadja majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!