Visszatért a BL: Messi büntetőt rontott, Mbappé kilőtte a sarkot a Real ellen, a City 5-0-ra nyert

2022. február 15. – 23:00

Visszatért a BL: Messi büntetőt rontott, Mbappé kilőtte a sarkot a Real ellen, a City 5-0-ra nyert
Kylian Mbappé győztes találata a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntőben – Fotó: Shaun Botterill / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Egyből egy óriási párharccal tért vissza a Bajnokok Ligája, amelyben a téli szünet után a nyolcaddöntő kezdődött meg kedden: az első játéknapon a francia Paris Saint-Germain fogadta a spanyol Real Madridot, az angol Manchester City pedig a portugál Sportinghoz utazott.

Pep Guardiola csapata nemhogy az oda-visszavágós párharc első meccsén, de lényegében az első bő fél órában lerendezte a továbbjutást, hiszen a 32. percben már 3-0-ra vezettek, és végül 5-0-ra nyertek. A PSG és a Real sokáig nem bírtak egymással, a hazai csapat óriási fölénye ellenére a hosszabbításig 0-0-ra állt a szupermeccs, amin egy büntetőt is rontott a PSG, de végül sikerült kiharcolniuk a győzelmet, 1-0-ra nyertek.

A PSG–Real párharcot a szokottnál is érdekesebbé tette, hogy a hírek szerint a spanyol csapat gőzerővel dolgozik a PSG egyik legjobbjának, Kylian Mbappénak a megszerzésén, aki, ha nem hosszabbít jelenlegi klubjával, ingyen válthat csapatot a nyáron. Mbappé állítólag pont azért sem akar a jövőjéről beszélni, mert a BL-sorsoláson az érte hajtó csapattal húzták őket össze – ha van is kontaktus a háttérben, annak nyoma sem volt kedden, sőt, Mbappé volt a PSG egyik legjobbja.

Olyannyira, hogy egy óra játék után ő harcolt ki büntetőt a francia csapat javára, amikor Dani Carvajal buktatta a tizenhatoson belülre érő francia világbajnokot, majd végül a meccset is ő döntötte el a 94. percben. A büntetőhöz a Realt még a barcelonai korszakából kiválóan ismerő Lionel Messi állt oda, ám a Real kapusa, Thibaut Courtois megérezte, hogy a bal alsó sarok lesz a célpont, és hárítani tudott.

A folytatásban is maradt a hazaiak fölénye, ami a végére pár mutatót nézve szinte tetemesre nőtt: a PSG 22 kapura lövésével szemben a vendégek csak háromszor próbálkoztak, és a labdabirtoklást is elvesztették 57-43 arányban, miközben lényegében az egész meccsen végig védekezniük kellett, az utolsó percekben hatalmas nyomás alatt. Nem is bírták ki, Mbappé a csereként beálló Neymar sarkazós passzából megindulva, egy remek cselt bemutatva Courtois lábai között gurított a kapuba.

Lisszabonban lényegében az első pillanattól fogva látszott, hogy a Sporting és a Manchester City nem ugyanazt a szintet képviseli, ennek megfelelően a vendégek már a 7. percben vezetést szereztek Rijad Mahrez révén. Tíz perccel később Bernardo Silva az öt gól közül talán a legszebbet lőve duplázta meg az angolok előnyét:

A folytatásban Phil Foden, majd újra Bernardo Silva jöttek, így már 4-0-s előnnyel ment a szünetre a Manchester City, az 5-0-s végeredményt pedig Raheem Sterling állította be az 58. percben. A Citynek közben egy érvénytelenített gólja is volt, de végül nem hiányzott.

A keddi mérkőzések visszavágóját március 9-én rendezik, szerdán Red Bull Salzburg–Bayern München, illetve Internazionale–Liverpool párharcokkal folytatódik a nyolcaddöntő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!