Közel volt a Salzburg a bravúrhoz, de végül ikszre mentett a Bayern a BL-ben

2022. február 16. – 23:05

Másolás

Vágólapra másolva

Két mérkőzést játszottak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első fordulójában. Egyik oldalon a csoportkörből bravúrral továbbjutó RB Salzburg fogadta a Bayern Münchent, a másik oldalon pedig az Inter játszott hazai pályán a Liverpoollal.

Az Inter és a Liverpool meccse a 75. percig színtiszta dögunalmat hozott, konkrétan egészen a gólig nem volt kaput eltaláló lövés sem. Aztán szögletet kapott a Liverpool, amit Robertson adott be, és érkezett Firmino, aki tökéletesen csúsztatott Handanović kapujába. A Liverpool kezdőjében egyébként ott volt az angol csodagyerek, a mindössze 18 éves Harvey Elliott is.

Az első gól láthatóan kizökkentette az Intert az addigi tötymörgésből, bár abban nem volt köszönet. A 83. percben egy az Inter 16-osára érkező beívelést Van Dijk fejelt le, a labdára pedig Salah csapott le, aki könnyedén lőtt a hálóba, megszerezve ezzel a Liverpool második találatát.

Ezzel a Liverpool két, kaput eltaláló lövésből két gólt lőtt.

Hogy mennyire eseménytelen volt az összecsapás, az jelzi igazán jól, hogy az Inter 9 lövésből egyszer sem volt képes eltalálni a kaput, de a Liverpoolnak is csak 13 lövésből sikerült kétszer, bár akkor legalább gólokat is szereztek. Így a visszavágóra az olaszok kétgólos hátránnyal érkeznek.

A szerdai forduló másik összecsapása viszont majdnem kisebb meglepetést hozott. Az egyértelműen esélyesebb Bayern ugyanis csak 1-1-et játszott a Salzburggal úgy, hogy gyakorlatilag végig dominálta a mérkőzést, és az osztrákok még labdához is alig tudtak jutni.

A Bayern labdabirtoklása 72 százalék volt a Salzburg 28 százalékjához képest, ami brutális erőfölényt jelent, mégsem tudták a németek előnyükre fordítani.

Olyannyira nem, hogy egészen a 90. percig az osztrákok vezettek Chukwubuike Adamu 21. percben szerzett góljával.

A Bayern hiába nyomott végig, egészen az utolsó pillanatokig kellett arra várni, hogy Kingsley Comannak köszönhetően végül gólt szerezzenek.

A BL nyolcaddöntőjének következő fordulóját február 22-én rendezik. Aznap a Chelsea fogadja a francia Lille-t, illetve a spanyol Villarrealhoz látogat majd a Juventus.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!