A sportállamtitkár még január 25-én is úgy tudta, hogy nem rendezünk vizes vébét, aztán valami megváltozott

2022. február 10. – 07:46

Másolás

Vágólapra másolva

„Sajnos ennek nincs realitása” – mondta az Indexnek január 25-én Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára, amikor azzal a kérdéssel keresték meg, hogy Budapest beugrik-e megrendezni az elhalasztott vizes világbajnokságot Fukuoka helyett.

„Amikor beugrottunk a mexikóiak helyére, jóval több idő állt a rendelkezésünkre, most három és fél hónap alatt lehetetlen volna felkészülni egy ekkora esemény megrendezésére, még úgy sem, hogy a Duna Aréna valóban rendelkezésre áll. Nem, Budapest nem fog jelentkezni Fukuoka helyére”

– mondta Szabó Tünde.

Február 7-én a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA) bejelentette, hogy Budapest június 18. és július 3. között megrendezi a világbajnokságot.

A Népszava megkereste Tüttő Kata és Kiss Ambrus főpolgármester-helyetteseket, akik elmondták, hogy „a fővárosi önkormányzat tudomásul vette, hogy a kormány vendégeket hívott Budapestre. Az kicsit problémás, hogy a házigazdát erről nem tájékoztatta előre. Természetesen örülünk minden olyan sporteseménynek, amely a meglévő infrastruktúra kihasználásával valósul meg.”

Korábban elmondták, hogy a fővárosi önkormányzattal előzetesen semmilyen formában sem egyeztetett a kormány a vizes világbajnokság megrendezésének átvételéről. Csak a médiából értesültek a vállalásról.

Legutóbb 2017-ben volt a magyar fővárosban vizes világbajnokság, és már azt is lehet tudni, hogy öt év múlva, 2027-ben is itt lesz. A Duna Arénában tavaly Európa-bajnokságot rendeztek az úszóknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!