Most már biztos, hogy elhalasztják az idei vizes világbajnokságot

2022. február 1. – 10:21

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalossá vált, hogy elhalasztják az idei fukuokai vizes világbajnokságot, írja az MTI.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a honlapján jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt már egy alkalommal eltolt, idén május 13-29-re tervezett eseményt 2023. július 14. és 30. között bonyolítják le. Mindez azt is jelenti, hogy a 2023 novemberére kiírt dohai vb-t 2024 januárjára halasztják.

Husszein el-Musszalam, a FINA kuvaiti elnöke szerint ezeket a döntéseket minden érintett érdekében hozták meg, a szervezet számára továbbra is a sportolók biztonsága a legfontosabb.

A tizenhét napos világbajnokságra 2400 versenyzőt és félmillió nézőt vártak, de a házigazda város már múlt hétfőn jelezte, hogy nem tudja megrendezni az eseményt.

A 2024-es év így elképesztően sűrűnek ígérkezik a sportágban, hiszen a januári világbajnokság mellett a párizsi olimpia, Európa-bajnokság és többek között a budapesti rövidpályás világbajnokság is vár majd az úszókra.

Közben a pénteken kezdődő téli olimpia helyszínén az elmúlt 24 órában 24 embernél lett pozitív a koronavírus-teszt. Ezek között vannak olyanok, akik a hétfői pekingi megérkezéskor elvégzett ellenőrzésen akadtak fenn, rájuk kontrollteszt vár, és ha az negatív, akkor léphetnek be az olimpiai buborékrendszerbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!