A sajtóból tudta meg a főváros, hogy négy hónap múlva vizes világbajnokság lesz

2022. február 7. – 17:05

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest rendezi az idei vizes világbajnokságot – jelentette be hétfőn a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA), miután a magyar főváros ugrott be rendezőnek. A budapesti vb június 18-án kezdődik, és július 3-ig tart majd.

A hír kapcsán kereste meg Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettest a Népszava. Kiss a lapnak azt mondta, csak a sajtóból értesültek, hogy Budapesten rendezik a vizes világbajnokságot, már a hír megjelenése után kaptak rövid tájékoztatást a kormánydöntésről Fürjes Balázstól.

„A fővárosi önkormányzattal előzetesen semmilyen formában sem egyeztetett a kormány a vizes világbajnokság megrendezésének átvételéről. Mi is csak a médiából értesültünk a vállalásról.”

A főpolgármester-helyettes szerint

Fürjes tájékoztatása alapján a városvezetésnek, illetve a Fővárosi Közgyűlésnek nincsen formális kötelezettsége a rendezésre irányuló kéréssel kapcsolatban.

A 2017-es, szintén beugróként lebonyolított vizes világbajnokság idején még más volt a kormányzat kapcsolata a fővárossal, a rendezvény fővédnöke Tarlós István volt, ekkor még abban bízott a Tarlós-féle városvezetés, hogy a vizes vb idejére befejeződik a hármas metró felújítása, így a nézők metróval közelítik majd meg az úszóarénát, de végül nem így történt. Idén az északi szakaszt már átadták, de a vonal középső, legforgalmasabb része továbbra is le van zárva, vagyis a szurkolóknak akár az Öreg Pöfögi Pótlóbuszok segítségével kell majd eljutniuk a versenyre.

A sűrűbb közlekedést lehetővé tevő plusz buszok vásárlásához vagy bérléséhez viszont nem járult hozzá a kormány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!