Ez a 9-es busz nyeri a füstokádó bajnokságot

2020. november 12. – 04:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel a metrópótlás miatt a BKV kénytelen a buszflottájából öregebb példányokat is beállítani a mindennapi forgalomba, szinte biztosak lehetünk benne, hogy továbbra is megrendezésre kerül a nagyszabású Füstokádó bajnokság. Sokan már temették a versenyt, ami évtizedek óta folyik országszerte, így Budapesten is. De se a környezetvédelmi szigorítások, se a szmogriadó közelsége, se az a tény nem akadályozza meg a városi füstokádást, hogy a légszennyezettség 15 százalékkal emeli a Covid-19 halálozási kockázatát. A BKV vezérigazgatójától több, mint 150 olyan Ikarusról tudunk, amik eddig a garázsban készültek, és most végre beszállhatnak a megmérettetésbe. Azonban nagyon fel kell kötniük a kipufogóikat, ha meg akarják szorongatni

a műfaj nagyágyúját, a füstokádás Paganinijét, FJX-222-t.

A 2004-es gyártású, csuklós Volvo 7700A nehezen találhat legyőzőre. Minden nap többször végigszalad a városon, kedvenc pályája a 9-es vonala, de a 999-esen haladva néha a külsőbb kerületekben is edz.

Sportrovatunk a metrópótlás első napján figyelte meg FJX-222-t, ahogy a Szent István körútról a Bajcsyra kanyarodva leiskolázza a pótlóbuszokat, szinte ujjgyakorlatként pöffentve párat, íme:

Azok az olvasóink, akik szeretnék élőben megfigyelni a legendát, itt tudják követni a napirendjét, majd felpattanni rá, természetesen kizárólag maszkban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!