A Magyar Tenisz Szövetség szerint a hamis PCR-tesztek ügyét kiforgatva a jelenlegi vezetést akarják ellehetetleníteni

2022. február 7. – 03:03

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt hét csütörtökön jelentette be a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ), hogy hamis PCR-teszteredményeket alkalmaztak nemzetközi versenyeken induló magyar teniszezők, a visszaélésben pedig a szövetség sportolói, edzői és munkavállalói érintettek. Azóta a szövetség elnöke, Lázár János feljelentéseket is tett, és lefolytattak egy belső vizsgálatot. Az MTSZ szerint a sajtóban több olyan információ jelent meg, amelyek hamisak, ezekről szól a Telexnek is eljuttatott friss közleménye.

Az MTSZ szerint a PCR-tesztek ügyét kiforgatva újabb „támadás” indult a Magyar Tenisz Szövetség jelenlegi vezetése ellen, vélhetően olyan személyek részéről, akik már hosszú ideje igyekeznek ellehetetleníteni a vezetést.„Valószínűsíthetően ezen személyek olyan információkat juttattak el több szerkesztőséghez, amelyek egyrészt csúsztatásokat tartalmaznak, másrészt kifejezetten arra irányulnak, hogy a szövetség működését, működtetését elnehezítsék.”

Az egyik ilyen hamis információ a szövetség szerint az, hogy 271 millió forintot kaptak az Emberi Erőforrások Minisztériumától Covid-tesztekre. Az MTSZ azt írta, a járványhelyzet miatt valóban kaptak 271 milliót az Emmitől a Covid miatti többletfeladatokra, sportszakmai tevékenység visszaállítására, de a szakmai tervükben nem kértek külön Covid-tesztekre pénzt. A támogatással egyébként február 28-ig van idejük elszámolni.

A szövetség megerősítette, hogy több vizsgálatot is folytatnak, de a nemzetközi szövetség (ITF) semmilyen hivatalos eljárást nem indított az MTSZ ellen a PCR-tesztek miatt. A közleményben azt írták, hogy az ITF február 4-én magyar hírportálok cikkeire hivatkozva kért információkat az esettel kapcsolatban. „A levélben az ITF semmilyen általa indítandó vizsgálatról nem ír, mindösszesen azt kéri, hogy az ITF által előírt határidőben küldje meg számára a Szövetség, hogy mik igazak a sajtóban megjelent állításokból, valamint azt, hogy az MTSZ folyamatosan tájékoztassa az ITF-et az ügy kapcsán.”

Az MTSZ azt gyanítja, hogy vélhetően valakik közreműködtek abban, hogy a Magyarországon megjelent hírekről, információkról, azokat gondosan átválogatva, pár órával a pénteki elnökségi határozatok megjelenését követően az ITF tudomást szerezzen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!