Másodszor is pozitív lett a rövidpályás gyorskorcsolyázó Varnyú Alex koronavírustesztje, lemarad a pekingi olimpiáról

2022. február 5. – 19:10

Másolás

Vágólapra másolva

Ismételten pozitív lett Varnyú Alex rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje, így nem tud vasárnap kiutazni a pekingi téli olimpiára, tájékoztatta Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edző-menedzsere az MTI-t, helyi idő szerint vasárnap hajnalban.

A férfi váltóban tartaléknak jelölt versenyző először január 25-én adott pozitív tesztet, ezért az eredeti időpontban nem tudott elrepülni a kínai fővárosba. Varnyút azóta naponta ellenőrzik, már több negatív teszteredménye volt, és a hétvégén utazhatott volna Pekingbe, amennyiben öt egymást követő napon negatív eredményt hozott volna a tesztje. Varnyú egyébként tünetmentes.

A férfi váltó – amelyben a magyarok címvédőként lépnek jégre – elődöntőjét pénteken, döntőjét pedig február 16-án tartják. A csapatot Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Nógrádi Bence alkotják majd.

A rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottban korábban volt már koronavírusos eset: az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang emiatt csak egy héttel a többiek után, szerdán érkezett meg Pekingbe. A férfi váltó Varnyú hiányában sem maradnak tartalék nélkül, elutazott ugyanis Pekingbe Tiborcz Dániel, akit épp a két pozitív teszt miatt küldtek el mégis a csapattal azután, hogy eredetileg úgy volt, ő a nem utazó tartalék lesz.

Szombaton Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia a vegyes váltóban bronzérmet szerzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!