Pozitív Liu Shaoang koronavírustesztje, nem utazhat együtt a társaival az olimpiára

2022. január 24. – 14:02

Másolás

Vágólapra másolva

Az előző téli olimpián, a koreai Phjongcshangban győztes magyar rövidpályás gyorskorcsolyaváltó tagja, Liu Shaoang koronavírustesztje pozitív lett hétfőn, így nem utazhat együtt a társaival, akik a tervek szerint szerda reggel mennek Pekingbe.

Az elinduláshoz öt egymás utáni napon negatív teszteredmény szükséges

tudatta a hazai szövetség. Ha ez a feltétel teljesül, akkor Liu Shaoang a többiek után indulhat.

A 2018-as, történelmi aranyéremben szerepet vállaló 24 éves versenyző tünetmentes, terhelhető, állandó felügyelet mellett tovább készülhet.

A válogatott menedzsere, Bánhidi Ákos a csapat múlt heti kijelölésekor azt mondta, már napok óta buborékban élnek, ami mindenkinek megterhelő mentálisan, mert egy szállodába kényszerülnek, és nem lehetnek együtt a családjukkal. A biztonságuk miatt volt szükség erre a lépésre. A kanadai csapat felkészülését is megnehezítette a koronavírus, a januárra tervezett Európa-bajnokságot pedig meg sem rendezték Németországban.

Shaoang mellett a váltó tagja még a szintén olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, az Amerikában született, olimpiai ezüstérmes John Henry Krueger, és a 19 éves Nógrádi Bence valamint a 26 éves Varnyú Alex, akik egyiken sem voltak még olimpián. Egyszerre csak négyen lehetnek a jégen. A férfiaknak az elődöntőben Dél-Koreával, Hollandiával és az oroszokkal kell megmérkőzniük, utána jöhet a finálé.

„Most az eddiginél is jobban jár az agyam, kattognak a relék. Az összes létező protokollt elméletben és gyakorlatban is használjuk, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki a sztoriból. Fontos, hogy Adót megvizsgálták, ez alapján nincs ok, hogy ne eddzen, és az is lényeges, hogy jégen is tud edzeni”

– mondta az MTI-nek Bánhidi.

Az olimpia február 4-én kezdődik a kínai fővárosban. Másnap már a mixváltóban érdekelt Magyarország, amelyiknek Liu Shaoang állandó résztvevője volt a kvalifikáció alatt.

Az olimpiai szervezői tudatták, hogy a Pekingben vasárnap leszállt 153 sportoló és kísérő közül egynek lett pozitív a tesztje.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!