Tizennyolc csontja tört el a Tour-győztes bringásnak, amikor beleszállt egy buszba

2022. február 4. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

A magát nagyon összetörő Egan Bernalt már ötödször műtötték meg, most gerincének nyaki szakaszát operálták meg, majd a Tour de France- és Giro d'Italia-győztes kerékpáros elborzasztó sérüléslistáját is közzétette.

A kerékpáros január 24-én, edzés közben szenvedett balesetet, amikor nem vett észre egy út szélén megálló buszt, és nagy sebességgel belerohant. Bernalt a kolumbiai La Sabana Egyetemi Klinikára vitték be, ahol nem sokkal később megműtötték. Már akkor is lehetett tudni, hogy több törése van, de most egy részletes listát is közölt Instagramján.

Eszerint 12 bordájából 11 eltört, ezenkívül eltört az egyik combcsontja, az egyik térdkalácsa, az egyik mutatóujja és kéztőcsontja, három csigolyája (kettő a nyaki, egy a háti szakaszon) és még egy foga is kitört a balesetben.

A legutóbbi gerincműtétje is jól sikerült, Juan Guillermo Ortiz Martínez orvosigazgató azt mondta, hogy Bernalnak biomechnikailag stabilizálták a csigolyáig, már gyógyulófélben van, és nem léptek fel nála szövődmények.

„Majdnem megöltem magam, de tudjátok mit? Hálás vagyok istennek, hogy egy ilyen teszt elé állít. Ez a legnehezebb verseny, de egy csomó nagyszerű ember vesz körbe” – írta még posztjában a bringás, aki pár napja megjegyezte, hogy 95 százalék esély volt rá, hogy lebénul.

Egyelőre Bernal a kórházban marad. Hogy mikor térhet vissza a versenyzéshez arról korai még beszélni. Eredetileg a Tour de France-ot jelölte meg idei fő versenyének, ahol 2019 után újra a győzelemre tört volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!