Több műtéten átesve is súlyos állapotban van a Giro d'Italia címvédő kerékpárosa, aki hátulról beleszállt egy álló buszba

2022. január 25. – 08:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 11:25-kor: Egan Bernal Tour de France- és Giro d'Italia-győztes kerékpároson hétfőn több műtétet is végre kellett hajtani súlyos balesetét követően, jelenleg pedig egy bogotai kórház intenzív osztályán kezelik – írja az MTI.

Az orvosok előbb az eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint az összeomlott tüdejét operálták meg, majd az éjszaka folyamán gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket. A La Sabana klinika közleménye szerint a 25 éves sportolót 72 óráig megfigyelés alatt tartják a kórház intenzív osztályán.

Korábban írtuk: Súlyos sérüléseket szenvedett Egan Bernal kolumbiai kerékpáros, amikor edzés közben nekiment egy álló busznak. A Giro d'Italia címvédőjét, a Tour de France 2019-es bajnokát már meg is műtötték.

Bernal több csapattársával együtt tekert, de míg a többiek időben észrevették a lestoppoló buszt, ő későn reagált, és beleszállt a jármű hátuljába. Egy helyszínen készült fotó egy behorpadt lemezű buszt is mutatott, amiről lehet következtetni az ütközés erejére.

Az Universidad de La Saban klinika közleménye szerint Bernal nyak-, mellkas- és lábsérülést szenvedett. Később egy olyan röntgenfelvétel is megjelent a kolumbiai sajtóban, amely Bernal törött combcsontját mutatta. Ezt a sérülését egy közeli barátja is megerősítette, és azt is elmondta, hogy a kerékpáros a térdkalácsát is eltörte.

A bringás csapata, az Ineos-Grenadiers azt közölte, hogy még hétfőn kórházba szállították Bernalt műtétre. A kolumbiai versenyző az ütközés után magánál volt, stabil állapotban vitték be.

A csonttörései miatt Bernal a szezon nagy részét kénytelen lesz kihagyni, kétséges, hogy el tud-e indulni júliusban a Tour de France-on, ami az egyik idei fő célja volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!