Ketten szállnak harcba a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjáért

2022. január 19. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

A hivatalos határidőig ketten jelentkeztek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki posztjára, így Gyulay Zsolt és Hajdu Balázs között választ majd a közgyűlés január 29-én.

A MOB honlapja felidézte, hogy Kulcsár Krisztián bizalmatlansági szavazás után január 31-ei hatállyal mondott le elnöki posztjáról, tehát az új vezető február 1-jétől léphet hivatalba.

A pályázati kiírást, az elnökválasztás szabályait és a közgyűlési meghívót a MOB január 13-án jelentette meg a honlapján, majd Kulcsár még aznap kijelentette, hogy nem pályázik az elnöki posztra.

Gyulay Zsolt 2021 nyarán az új váci vízitúra-megállóhely átadásán – Fotó: Máthé Zoltán/MTI
Gyulay Zsolt 2021 nyarán az új váci vízitúra-megállóhely átadásán – Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A határidőig az olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója (a Magyar Kajak-Kenu Szövetség delegáltja) és a szintén többszörös olimpikon vitorlázó dr. Hajdu Balázs ügyvéd (a Magyar Vitorlás Szövetség delegáltja) nyújtotta be kandidálását, így január 29-én kettejük közül kerülhet ki a MOB új elnöke.

Hajdu motivációs levelében a programját is megfogalmazta. Ennek egyik fontos eleme, hogy a napirenden tartaná a hazai olimpiarendezést is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!