Öt német kézilabdázó tesztje lett pozitív az Eb-n Szlovákiában

2022. január 17. – 22:13

Öt német kézilabdázó tesztje lett pozitív az Eb-n Szlovákiában
Alfred Gislason a német csapat szállodája előtt tartott sajtótájékoztatón január 17-én – Fotó: Marijan Murat / DPA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Öt játékos koronavírustesztje lett pozitív hétfőn a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon szereplő német válogatottnál – írja az MTI.

A német szövetség bejelentése szerint Andreas Wolff, Kai Häfner, Luca Witzke, Timo Kastening és Lukas Mertens fertőződött meg, így Julius Kühnnel és Hendrik Wagnerrel együtt hét játékos nem állhat Alfred Gislason szövetségi kapitány rendelkezésére kedden. A németek ellenfele Pozsonyban a lengyel válogatott lesz a csoportkör utolsó fordulójában. A meccs tétje a D csoport első helyének megszerzése, ugyanis már mindkét együttes biztosította továbbjutását a középdöntőbe.

A megfertőződött kézilabdázókat elkülönítették, a szövetség pedig a Bundesliga-klubokkal és az európai szövetséggel egyeztet új játékosok becseréléséről.

Az Eb szabályai szerint akinek pozitív lesz a tesztje, legalább öt napig karanténban kell maradnia, és ezután is csak két negatív PCR-teszttel állhat újra edzésbe. Gislason korábban már elveszítette hét játékosát sérülés és koronavírusos megbetegedés miatt.

A német szövetségi kapitány szombaton még azt mondta, hogy a szlovák rendezéssel minden nagyon rendben van, bár azt hallotta, hogy Magyarországon más a helyzet. Pénteken mi is megírtuk, hogy ugyan a szlovák kézilabda-szövetség cáfolja ezt, de a szlovák állami hírügynökség azt írta, hogy a társszervező bizottság elnöke szerint Magyarország nem tesz eleget azért, hogy a játékosok és a nézők biztonságban legyenek. Ez a szövetség szerint sose hangzott el.

Még pénteken küldtünk kérdést a szlovák szervezőknek, hogy honnan erednek akkor ezek az idézetek, de azóta sem válaszoltak.

A magyar szervezés miatt a francia, a szerb és a montenegrói csapatok vagy szövetségek is panaszkodtak, mert járványügyi szempontból nem látták megfelelőnek a telt házas, akár 20 ezer nézős meccseket, amire a Magyar Kézilabda Szövetség úgy reagált, hogy végig betartják a hatályos előírásokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!