Fucsovics Márton kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában

2022. január 17. – 05:43

Másolás

Vágólapra másolva

Fucsovics Márton a 64 közé jutásért játszott az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában hétfőn, de elvesztette a mérkőzést, így kiesett, írja az MTI. Fucsovics először búcsúzott ezzel első körben az Australian Open egyesének főtáblájától.

A világranglistán 38. magyar játékos öt játszmában, 3:2-re kikapott a szerb Dušan Lajovićtól (43.) A közel három és fél óráig tartó mérkőzés harmadik, döntő szettjét 6-1-re nyerte a szerb.

Fucsovics Márton–Dušan Lajović 3:6, 6:4, 1:6, 7:6 (8–6), 1:6

A két teniszező egyébként ATP Touron korábban kétszer találkozott, mindkétszer Fucsovics győzött.

Az idei Australian Open már egészen biztosan emlékezetes lesz a Novak Djoković-ügy miatt. Az ausztrál szövetségi bíróság magyar idő szerint vasárnap reggel elutasította a teniszező fellebbezését, és ezáltal helybenhagyta a kitiltását az országból. A bíróság a döntésével azt mondta ki, hogy Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter megalapozottan és jogszerűen döntött korábban Djoković vízumának bevonásáról.

A világelső teniszező január 5-én érkezett meg Ausztráliába, hogy részt vegyen az Australian Openen, a Melbourne-ben megrendezett nyílt teniszbajnokságon. Az ausztrál versenyen Djoković a rekordtartó kilenc győzelemmel, ha pedig idén is nyert volna, azzal 21-re növelhette volna Grand Slam-győzelmei számát, megelőzve ezzel Roger Federert és Rafael Nadalt, akik 20-20 győzelemmel állnak jelenleg – a szerbbel együtt – az élen.

A melbourne-i reptéren azonban érkezésekor bevonták a teniszsztár vízumát, őrizetbe vették, és egy menekültszállóra szállították. Ennek oka az volt, hogy a nyíltan oltásellenes Djoković oltatlanul akart belépni az országba, ahol a járvány kitörése óta nagyon szigorú szabályozások vannak érvényben. Hosszú huzavona után végül el kellett hagynia az országot.

A szerb teniszsztár nyilatkozatában arról ír, hogy „csalódott a bíróság döntése miatt”, de „tiszteletben tartja” azt, és „együttműködik a hatóságokkal”. Reméli, hogy most már minden rajongó a hétfőn kezdődő Australian Openre tud fókuszálni, és köszöni mindenkinek az elmúlt napokban nyújtott támogatást.

A felkészülése során Fucsovics Márton is megszólalt az idei első Grand Slamet megelőző botrány ügyében. „Djoković a sportág legnagyobb teniszezője, mindent megnyert, itt Melbourne-ben is győzött már kilencszer, tehát megérdemelné, hogy itt legyen és induljon. Viszont nem szabad elmenni amellett, ami most a világban zajlik. Az embereknek az egészségük a legfontosabb, és vannak szabályok, amiket már hónapokkal ezelőtt ismertettek, nevezetesen, hogy mindenkinek be kell oltatnia magát, Djoković pedig ezt nem tette meg. Ebből a szempontból meg szerintem nem lenne joga itt lenni” – idézte Fucsovicsot az MTI még január 10-én.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!