Fucsovics Márton szerint Djokovićnak nem kéne ott lennie az Australian Openen, hiába ő jelenleg a legnagyobb teniszező

2022. január 10. – 23:19

Másolás

Vágólapra másolva

Fucsovics Márton teniszező is Ausztráliában van, ahol nagyban készül a nemsokára kezdődő Australian Openre, akklimatizálódik, próbálja időzíteni a formáját. A felkészülése során természetesen ő is megszólalt az idei első grand slamet megelőző botrány ügyében. Nevezetesen abban, hogy Novak Djoković részvétele még alig tíz nappal a torna előtt is kérdéses, mert egyelőre nem tiszta, hogy a koronavírus elleni oltással nem rendelkező teniszező végül el tud-e indulni a tornán. A torna szervezői részéről oké lenne a dolog, de az ausztrál hatóságok ezt nem teljesen így gondolják. Az egész kálváriáról itt írtunk bővebben.

„Djoković a sportág legnagyobb teniszezője, mindent megnyert, itt Melbourne-ben is győzött már kilencszer, tehát megérdemelné, hogy itt legyen és induljon. Viszont nem szabad elmenni amellett, ami most a világban zajlik. Az embereknek az egészségük a legfontosabb, és vannak szabályok, amiket már hónapokkal ezelőtt ismertettek, nevezetesen, hogy mindenkinek be kell oltatnia magát, Djoković pedig ezt nem tette meg. Ebből a szempontból meg szerintem nem lenne joga itt lenni” – idézte Fucsovicsot az MTI.

Hozzátette, hogy a tenisztársadalom tagjai között inkább negatív fogadtatása volt annak, hogy a szerb világelső ott lehet Ausztráliában és felmentést kapott, mert ezt nem érzik fairnek. A koronavírussal kapcsolatos szabályozásokról szólva Fucsovics elárulta, hogy a tavalyihoz képest sokkal lazábbak a körülmények, az érkezéskor nem kellett például karanténba vonulniuk, csak tesztelniük, és szabadon mozoghatnak.

Fucsovicséhoz hasonló véleményen volt Rafael Nadal spanyol teniszező is. „Ha akarna, minden probléma nélkül játszhatna itt Ausztráliában. Ő meghozta a döntését, mindenki szabadon dönt magáról, de ennek vannak következményei. Persze nekem sem tetszik az, ami most történik. Egyfelől sajnálom, ugyanakkor hónapok óta tudatában volt annak, hogy mik a feltételek, és így hozta meg a döntését” – mondta Nadal. Az ügy bővebb hátteréről ebből a cikkünkből tájékozódhat, például arról, hogy nem Djoković az egyetlen játékos, aki oltatlansága miatt kockáztatta az indulását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!