Kézilabda-Eb: Izland négy góllal legyőzte Portugáliát a magyar csoportban

2022. január 14. – 22:50

Másolás

Vágólapra másolva

Izland 28-24-re legyőzte Portugáliát a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, a magyar érdekeltségű budapesti B csoportban – írja az MTI.

Az új budapesti sportcsarnokban, az MVM Dome-ban rendezett pénteki mérkőzésen eleinte szorosan alakult az állás, a 14. percben volt először két gól a különbség, ekkor Izland 7-5-re vezetett. Ezután egyszer még egyenlítettek a portugálok (7-7). A folytatásban az izlandiak sokkal jobban védekeztek, a portugálok gyakran lövésig sem tudtak eljutni.

A szünetben négy góllal, 14-10-re vezetett Izland, majd a második félidő elején még tovább növelték a különbséget. A portugálok nyitott védekezéssel és a kapusuk lecserélésével, létszámfölényes támadójátékkal is próbálkoztak, kevés sikerrel. Az izlandiak a második félidőben is remekül védekeztek, és a meccs végére megtartották a négygólos előnyüket.

Aron Pálmarsson a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon 2022. január 14-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Aron Pálmarsson a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon 2022. január 14-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Mivel egyik csapat sem erőltette a lerohanásokat, a fáradtság vélhetően nem nehezíti majd a dolgukat vasárnap, amikor a B csoportban 18 órától a magyarok Portugáliával játszanak, 20.30-tól Izland ellenfele Hollandia lesz. A középdöntőbe az első két helyezett kerül, és magával viszi a másik továbbjutó elleni eredményét.

A magyar válogatott csütörtökön meglepetésre 31-28-as vereséget szenvedett Hollandiától, erről a meccsről itt írtunk bővebben. Az első kör után Izland vezeti a B csoportot, 2. a holland, 3. a magyar és 4. a portugál válogatott. Vasárnap a magyar csapat a portugálokkal, az izlandiak a hollandokkal játszanak majd.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

B csoport (Budapest):

  • Izland–Portugália 28-24 (14-10)

D csoport (Pozsony):

  • Lengyelország–Ausztria 36-31 (17-14)
  • Németország–Fehéroroszország 33-29 (17-18)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!