A szerb kormányfő is beállt Djoković mögé

2022. január 9. – 12:38

Másolás

Vágólapra másolva

Ana Brnabić szerb kormányfő a támogatásáról biztosította Novak Djoković teniszezőt, írja a Politico. Brnabić szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy a sportoló részt vehessen az Australian Openen. A kormányfő azt is elmondta, hogy a szerb és az ausztrál kormány folyamatosan kapcsolatban van egymással, és Aleksandar Vučić államfő is igyekszik segíteni a sportolónak.

Djoković az ausztrál teniszversenyre érkezett az országba, azonban visszavonták a vízumát, miután kiderült, hogy nincs beoltva koronavírus ellen. A világelső teniszező még ősszel kapta meg a beutazáshoz szükséges vízumot azzal a kitétellel, hogy korábbi Covid-fertőzése miatt nem kell külön orvosi vizsgálatnak alávetnie magát.

A szerb teniszező többször tett oltásellenes kijelentéseket, és nem nyilatkozott arról egyértelműen, hogy be van-e oltva a vírus ellen, illetve hajlandó-e beadatni magának a két oltást, hogy részt vehessen az Australian Openen. A kötelező oltás alól végül orvosi mentességet kapott, de amikor megérkezett Melbourne-be, nem tudta rendesen igazolni, hogy ez a mentesség valóban jár neki. Emiatt azóta sem léphet be hivatalosan az országba és átmenetileg egy menekültszállón, majd egy holteben szállásolták el.

Az ügyben hétfőn tartanak meghallgatást, és ha végül engedik a játékost pályára lépni Ausztráliában, és esetleg meg is nyeri a tornát, azzal már 21-szeres Grand Slam-győztes lenne, ami még soha egy teniszezőnek sem sikerült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!