Magyar Nemzet: Az olimpiai bizottság tagjai és elnöksége leváltaná az elnököt

2021. december 23. – 00:34

Magyar Nemzet: Az olimpiai bizottság tagjai és elnöksége leváltaná az elnököt
Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke 2021 júliusában – fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Eszkalálódni látszik a Kulcsár Krisztiánnal szembeni elégedetlenség a Magyar Olimpiai Bizottságban, írja a Magyar Nemzet online kiadása a szerda éjszaka megjelent cikkében. A kormánylap emlékeztet arra, hogy a MOB főtitkára rendkívüli közgyűlést hívott össze december 30-ra, amelyen az elnök bizalmi szavazást kezdeményez önmagáról. A cikk szerint az elnökség és a tagság többsége nyilatkozatban deklarálják, hogy ellene voksolnának, ha szavazásra bocsátaná a kérdést.

A lap hasonlóan fogalmaz, mint a rendkívüli közgyűlés összehívásáról kedden információt szerző Nemzeti Sport. Eszerint Kulcsár vezetési stílusát számos bírálat érte a kinevezése óta eltelt bő négy évben. Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy kezdeményezte a Magyar Olimpiai Bizottság szervezeti keretének átalakítást, ami többek között a közgyűlés tagjainak számát csökkentette volna. Az új közgyűlés tagjainak jelentős részét a legújabb alapszabály szerint a MOB elnöksége lett volna hivatott jelölni, erre azonban nem került sor, az elnökség leállította a folyamatot.

A Magyar Nemzet felidézi: a reformmal olimpiai bajnok, továbbá a MOB csaknem húsz partnerszervezetének képviselője került volna ki a testületből.

Kulcsár Krisztiánnal, aki 2017-ben vette át a Magyar Olimpiai Bizottság irányítását, legutóbb a tokiói olimpia előtt beszélgetett munkatársunk. Az interjúban többek között beszélt a MOB finanszírozásáról – miszerint a költségvetésüknek csak 20 százaléka jön állam forrásból –, illetve az alábbi kérdés-válasz is elhangzott:

– A londoni olimpia után a sportirányítás kiemelt sportágakat, amelyek nyolc éven át gondtalanul tervezhettek. Londonban 18 érmet nyertünk, most 13 érem a realitás. Ezt sok mindennek lehet mondani, csak fejlődésnek nem.
– A fejlődésnek sok fokmérője van, de ebben a kérdésben az elmondottak alapján nem az én dolgom állást foglalni.

(Magyarország egyébként végül 20 érmet, 6-6 aranyat és ezüstöt, valamint 7 bronzot nyert az olimpián.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!