Bizalmi szavazás lesz a Magyar Olimpiai Bizottság elnökéről

2021. december 21. – 10:30

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívüli közgyűlést hívott össze december harmincadikára a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára. A Nemzetisport.hu információi szerint két napirendi pont lesz: Kulcsár Krisztián elnök beszámolója és bizalmi szavazás Kulcsár személyéről.

A lap megjegyzi, hogy az elmúlt időszakban többen kifogásolták a szervezet működését és az elnök vezetési stílusát. Az új közgyűlés tagjainak jelentős részét a legújabb alapszabály szerint a MOB elnöksége lett volna hivatott jelölni, erre azonban nem került sor, az elnökség leállította a folyamatot.

Kulcsár Krisztiánnal legutóbb a tokiói olimpia előtt beszélgetett munkatársunk. A világbajnok vívó 2017-ben vette át a Magyar Olimpiai Bizottság irányítását. „A MOB mint nemzeti olimpiai bizottság jogállásának és hatáskörének modellje egyébként a világon egy általánosan létező modell, és a ritkább az, ahol ernyőszervezetként sportigazgatási és finanszírozási feladatokat is betölt. Esetünkben a működésünket biztosító költségvetésünk 20 százaléka jön az államtól, a többit piaci forrásokból fedezzük, nonprofit szervezetként pedig minden magunkra el nem költött többletforintot visszaforgatunk a sportba” – mondta akkor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!