Babos Tímea nem indul az Ausopenen, mert nem tud azonosulni a szigorú Covid-szabályokkal

2021. december 16. – 10:26

Másolás

Vágólapra másolva

Babos Tímea bejelentette, hogy nem vesz részt az év első Grand Slam-tornáján, a januári Australian Openen.

A jelenlegi világranglista 160. helyén álló magyar játékos négyszer nyerte meg párosban a Melbourne-i tornát, most az Instagramon azt közölte, hogy nem tud azonosulni az ausztrál kormány Covid-intézkedéseivel, az esetleges a karanténkötelezettséggel és a Covid-táborok is elrettentik. A táborok lényege, csak edzésre és meccsre mehetnek ki a játékosok, de ennek pontos szabályait egyelőre még nem tették közzé a szervezők.

„Őszintén mondom, hogy nem mennék nyugodt szívvel Ausztráliába, sem az egyéni kvalira, sem pedig a kedvenc páros Slamemre.” Hozzátette, a kereseti lehetőség nem minden. Babos az írása szerint már átesett a fertőzésen, utána pedig sérülésekkel bajlódott.

Az ausztrál szervezők előírták, hogy csak az oltott játékosok állhatnak rajthoz. A férfiaknál a világelső szerb Novak Djokovićs sokáig nem jelezte indulási szándékát, de a szervezők bejelentették, ő is ott lesz. Azt viszont ezzel együtt nem tudatták, hogy a címvédő megkapta-e az oltást.

A szigorú karanténkötelezettség miatt a februárra halasztott tornán már szót emelt Djokovićs, de akkor azt válaszolták neki, hogy a vírus nem kivételezik senkivel, ezért nem kaphat másféle bánásmódot, mint akárki más, aki az országba látogat. Előfordult, hogy a szerb játékos elhúzódó meccsről kiterelték a nézőket, mert éjfélkor újra kijárási tilalom lépett életbe.

A női versenyben két magyar lesz a főtáblán, mivel Bondár Anna a 91. helyen áll a ranglistán, míg Udvardy Panna a 95. A férfiaknál Fucsovics Márton a magyar résztvevő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!