Az Eb-győztes olaszok hiába veretlenek, csak pótselejtezővel juthatnak ki a vb-re

2021. november 15. – 23:01

Az Eb-győztes olaszok hiába veretlenek, csak pótselejtezővel juthatnak ki a vb-re
Az olaszok mehetnek a pótselejtezőre – Fotó: Jason Cairnduff / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn újabb csapatokkal bővült a biztos vb-résztvevők sora, lezárult ugyanis a C, az F és az I csoport is a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében. Nagy meglepetésre nem jutott ki automatikusan a nyáron Európa-bajnoki címet szerző, a vb-selejtezőkön veretlen maradó olasz válogatott, amit Svájc előzött meg a selejtezőcsoportban, ezzel Portugália után második nagyobb csapatként pótselejtezőre kényszerülnek.

A selejtező utolsó fordulójában az olaszoknak Észak-Írországot kellett volna verniük úgy, hogy közben figyelnek a Svájc–Bulgária eredményére is, ám már a feladat első részénél elbuktak, Észak-Írország ugyanis veretlen maradt hazai pályán a vb-selejtezőkön, ráadásul a négy hazai meccsükből egyen sem kaptak gólt. Így maradt ez az olaszok ellen is, 0-0-val zártak.

Olaszország így a nyári Eb-siker után legfeljebb csak a pótselejtezőn harcolhatja ki a vb-részvételt. A C csoportot a Bulgária ellen 4-0-ra győző Svájc nyerte.

Az F csoportban már korábban biztossá vált, hogy Dánia lesz a csoportgyőztes, így az utolsó fordulóban az is belefért, hogy a mögöttük második, ezzel pótselejtezős Skócia 2-0-ra verje őket. A csoportharmadik Izrael 3-2-re verte a Feröer szigeteket, míg Ausztria 4-1-re ütötte ki a csoport utolsó helyén záró Moldovát.

Hétfőn harmadikként a magyarok csoportja volt érintett – a varsói, tét nélküli magyar siker (2-1) mellett egy egygólos és egy kiütéses győzelem született a csoportban. Albánia hazai pályán 1-0-ra verte Andorrát – ezzel lett egyébként biztos, hogy mi a csoport negyedik helyén ragadunk –, míg Anglia idegenben rúgott 10-et San Marinónak, gólt pedig nem is kaptak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!