Szalai Ádám és Lovrencsics Gergő se tud játszani az angolok ellen, Nego viszont ismét ott lesz a válogatott keretében

2021. szeptember 27. – 13:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar labdarúgó-válogatott több kulcsembere se tud pályára lépni a soron következő két vb-selejtezőn. Marco Rossi hétfő délelőtt kihirdette a keretét, amelybe két év után ismét bekerült Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia hátvédje, valamint egy újonc is, Vécsei Bálint (FTC) hét év után először játszhat a válogatottban.

Több meghatározó játékos is sérüléssel küzd, így nem számíthat a szövetségi kapitány Varga Kevin játékára, valamint Szalai Ádám se lesz ott a keretben, a Mainz csatárát múlt héten műtötték. A szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón azt mondta az Nemzeti Sport Online cikke szerint, hogy nem találta olyan játékost, akivel helyettesíteni lehetne Szalait, de már megvan az elképzelése az átszervezésről.

Nem hívta be a válogatottba az olasz szakember Lovrencsics Gergőt, aki bokasérülése után múlt hétvégén szerepelhetett először klubcsapatában. Visszatér ugyanakkor a keretbe a szeptemberben koronavírus-fertőzés miatt hiányzó Nego Loic, valamint Holender Filip.

„Két nagyon fontos meccs áll előttünk, és bár számtalan nehézséggel kell megküzdenünk, mindenképpen szeretnénk javítani az Albániától elszenvedett vereség után, Anglia ellen pedig bizonyítani, hogy a budapesti teljesítményünknél sokkal jobbra vagyunk képesek az Eb-ezüstérmes ellen még idegenben is” – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak.

A sajtótájékoztatón szóba került Rossi jövője is. „Nincs bennem szándék, hogy maradjak, ha az illetékesek nem akarják. Az illetékesek alatt a szurkolókat és a szövetséget is értem.

Ha bekövetkezik az, ami a jelen állás szerint valószínűleg be fog, hogy nem jutunk ki a világbajnokságra, akkor meg kell vizsgálni ennek az okait és én kész vagyok levonni a következtetéseket. Én nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni a pozíciómhoz, ha a szövetség nem velem képzeli el a folytatást”

fogalmazott Rossi.

A magyar csapat szeptemberi három meccse nem sikerült jól, Angliától 4-0-ra, Albániától 1-0-ra kaptunk ki, majd Andorrát is csak nagy nehezen sikerült 2-1-re legyőzni. A válogatott játékát Hrutka János elemezte.

Marco Rossi csapata október 9-én 20:45-kor a Puskás Arénában zárt kapuk mögött lép pályára Albánia ellen, 12-én pedig 20:45-kor pedig a Wembleyben az Eb-döntős Anglia ellen játszik.

A válogatott kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK), Tamás Márk (Slask Wroclaw)

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Schäfer András (FC DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

Támadók: Hahn János (FC DAC), Holender Filip (FK Partizán Belgrád), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

Az I csoport állása 6 forduló után:

  1. Anglia: 16 pont
  2. Albánia: 12 pont
  3. Lengyelország: 11 pont
  4. Magyarország: 10 pont
  5. Andorra: 3 pont
  6. San Marino: 0 pont
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!