A Milan 2745 nap után játszott ismét a Bajnokok Ligájában, ötgólos meccsen kaptak ki a Liverpooltól

2021. szeptember 15. – 23:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az AC Milan 2745 nap elteltével játszott ismét Bajnokok Ligája-mérkőzést, az idei csoportkör első fordulójában 3-2-re kaptak ki a Liverpool otthonában. A játéknap másik rangadóján a Manchester City 6-3-ra ütötte ki az RB Leipziget. A Paris Saint-Germainben most először volt kezdő a Neymar-Mbappé-Messi hármas, ennek ellenére csak 1-1-es döntetlent játszottak a Club Brugge-zsel.

Hét év után újra BL-ben a Milan

A Milan legutóbb 2014. március 11-én játszott BL-meccset, akkor 4-1-re kaptak ki az Atlético Madridtól a nyolcaddöntő visszavágóján, és kettős vereséggel estek ki a sorozatból. Azóta hét szezon telt el úgy, hogy nem tudták kvalifikálni magukat a sorozatba, ez idő alatt két tulajdonosváltás is történt a klub életében. Most viszont újra itt vannak, miután másodikok lettek az olasz bajnokságban. A sorsolással nem volt szerencséjük, a Liverpool mellett az Atléticót és a Portót is megkapták.

A Liverpool esélyeshez illően kezdte a meccset, már a 9. percben megszerezték a vezetést. Mohamed Szalah passza után Trent Alexander-Arnold tört be a tizenhatoson belülre, majd középre passzolt. A labda a Milan menteni igyekvő védőjéről, Fikayo Tomoriról a saját kapujába vágódott, 1-0. A találatot öngólnak írta be az UEFA.

Öt perccel később Szalah növelhette volna a Liverpool előnyét, azonban a kezezés miatt megítélt tizenegyest nem tudta belőni. A középre tartó labdát Mike Maignan kivédte. A Liverpool az első félidőt szinte végig irányította, mégis a Milan mehetett előnnyel a szünetre. A 42. percben a Liverpool játékosai teljesen üresen hagyták Ante Rebicet a büntetőterületen belül, Rafael Leao ezt észre is vette, és egy passzal gólhelyzetbe hozta a horvát támadót, aki nem is hibázott, 1-1. Két perccel később a Milan újra gólt szerzett, egy gyors kontratámadás végén Alexis Saelemaekers lőhetett kapura, ezt egy védő még blokkolni tudta, de a kipattantót Brahim Diaz közelről belőtte, 1-2.

A második félidőt a Milan ott folytatta, ahol az elsőt abba hagyták: a második félidő első percében, egy szögletvariáció után betaláltak, de balszerencséjükre Simon Kjaer lesen volt, így a gólt nem adták meg. Pár perccel később Szalah kijavította a hibáját, Divock Origi kiugratása után elpöckölte a labdát a kapus mellett, 2–2.

A Liverpool a másodi félidőben irányította a meccset. A fölényükből a 65. percben lett ismét gól: Alexander-Arnold szöglete után a labda a tizenhatos vonalánál álló Jordan Henderson elé pattant, a Liverpool csapatkapitánya kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot. Ezzel a bombagóllal ismét a hazaiak voltak előnyben, 3–2.

Több gól már nem született, így a Liverpool, ha a vártnál nehezebben is, de győzelemmel kezdte az idei BL-szezont. A Milan megmutatta, hogy lehet esélyük a továbbjutásra. A B csoport másik meccsén az Atlético Madrid és a Portó 0-0-s döntetlent játszott.

Kilencgólos meccs a halálcsoportban

Az idei BL-csoportok közül egyértelműen az A jelű tűnik a legerősebbnek, amelyben a tavalyi döntős Manchester City, az alaposan megerősített Paris Saint-Germian, a német ezüstérmes RB Leipzig, és a sötét lónak számító Club Brugge szerepel.

A csoport első fordulójában a Manchester City 6-3-ra győzte le a három magyar válogatott labdarúgóval felálló RB Leipziget. A lipcsei csapatban Gulácsi Péter és Willi Orbán kezdő volt, Szoboszlai Dominik a kispadon kapott helyet, és a 60. percben állt be.

A City a 16. percben, Nathan Aké szöglet utáni fejesével szerezte meg a vezetést. A 28. percben az RB Leipzig védője, Nordi Mukiele borzasztóan szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába fejelt, Gulácsi tehetetlen volt ennél a helyzetnél. Christopher Nkunku góljával még a szünet előtt szépített a német csapat, de egy kezezés miatt megítélt büntetőből a City visszaállította a kétgólos különbséget. A tizenegyest Rijad Mahrez lőtte be, 3-1.

Jack Grealish a gólja után a Manchester City-RB Leipzig BL-meccsen 2021. szeptember 15-én – Fotó: Oli Scarff / AFP
Jack Grealish a gólja után a Manchester City-RB Leipzig BL-meccsen 2021. szeptember 15-én – Fotó: Oli Scarff / AFP

A második félidőben Nkunku második fejesgóljával 3-2-re zárkózott az RB Leipzig, azonban öt percre rá Jack Grealish egy remek tekeréssel bevette Gulácsi kapuját. Nkunku a 73. percben mesterhármast ért el, de a felzárkózásnak most sem örülhetett sokáig Jesse Marsch vezetőedző csapata. Két perc múlva Joao Cancelo lőtt gólt Gulácsinak. A hajrában a lipcseiek szélső védőjét, a korábbi Manchester City-játékos Angelinót kiállították, így nem sok esélyük maradt a pontszerzésre. A kegyelemdöfést Gabriel Jesus adta meg, a brazil támadó egy védelmi hibát kihasználva állította be a 6-3-as végeredményt.

A csoport másik meccsén a Paris-Saint Germian csak 1-1-es döntetlent tudott játszani a belga bajnok Brugge-zsel. Pedig a PSG mindhárom szupersztárja: Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar is ott volt a kezdőben. A 15. percben Mbappé a bal szélről tekert a kapu elé, ami után Ander Herreara lőtt gólt. A belgák a 27. percben szinte lemásolták a PSG-akcióját, Eduard Sobol ugyanúgy a bal szélről adott be, a labda Hans Vanaken elé került, aki be is lőtte a helyzetét.

A végén nyert a Real

A C csoportban a Dortmund mellett az Ajax kezdett győzelemmel, a holland együttes Sebastien Haller duplájával már a 9. percben 2-0-ra vezetettek a portugál Sporting ellen. Az elefántcsontparti csatár később még kétszer volt eredményes, így mesternégyessel zárt, az Ajax így 5-1-re nyert Lisszabonban.

A D csoportban az Internazionale-Real Madrid rangadón 89 percig nem született gól. A meccs végén azonban a Real brazil támadója, Rodrygo betalált, és 1-0-ra győztek. A BL-újonc moldáv (valójában transznisztriai) csapat, a Sheriff Tiraspol meglepetésre 2-0-ra legyőzte a Sahtar Donyecket. (MTI)

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:

  • Manchester City (angol)-RB Leipzig (német) 6-3 (3-1)
    gól: Aké (16.), Mukiele (28. – öngól), Mahrez (45+2. – 11-esből), Grealish (56.), Joao Cancelo (75.), Jesus (85.), illetve Nkunku (42., 51., 73.)
    piros lap: Angelino (79., Leipzig)
  • Club Brugge (belga) – Paris Saint-Germain (francia) 1-1 (1-1)
    gól: Vanaken (27.), illetve Herrera (16.)

B csoport:

  • Atlético Madrid (spanyol)-FC Porto (portugál) 0-0
    piros lap: Mbemba (95., Porto)
  • Liverpool FC (angol)-AC Milan (olasz) 3-2 (1-2)
    gól: Alexander-Arnold (9.), Salah (49.), Henderson (69.), illetve Rebic (42.), Diaz (44.)

C csoport:

  • Sporting CP (portugál)-AFC Ajax (holland) 1-5 (1-3)
    gól: Paulinho (33.), illetve Haller (2., 9., 51., 63.), Berghuis (39.)
  • Besiktas (török)-Borussia Dortmund (német) 1-2 (0-2)
    gól: Montero (94.), illetve Bellingham (20.), Haaland (45+3.)

D csoport:

  • Internazionale (olasz)-Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
    gól: Rodrygo (89.)
  • Sheriff Tiraspol (moldovai)-Sahtar Donyeck (ukrán) 2-0 (1-0)
    gól: Traore (16.), Yansane (62.)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!