Schäfer: Nagy lökést adhatna egy jó eredmény a folytatásra

2021. szeptember 2. – 20:38

Másolás

Vágólapra másolva

„Sosem könnyű a forgatókönyvekre felkészülni, nem várt nehézségekkel számolni. Papíron erősebb ellenfelekkel szemben bebizonyítottuk a karakterünket, és a legfontosabb, hogy félelem nélkül játsszunk, mert a félelem a legnagyobb ellenfelünk. Csapatmunkával, megfelelő hozzáállással meglepetést tudunk okozni. Egyenlő ellenfél szeretnénk lenni, bátran merjünk a szemükbe nézni, ezt várják el tőlünk a szurkolók” – fogalmazott Marco Rossi a szerdai sajtótájékoztatón.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint erősebb az angol válogatott a franciáknál vagy a portugáloknál, elég csak arra emlékezni, hogy egy lépésre álltak attól, hogy Eb-t nyerjenek, míg a csoportellenfeleink kiestek a 16 között. Arról beszélt, hogy megvan a megoldás a fejében, ki pótolja az eltiltása miatt nem szereplő Nagy Ádámot, aztán a pályán majd kiderül, helyes volt-e a meglátása.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozik a meccs előtt – Fotó: Huszti István/Telex
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozik a meccs előtt – Fotó: Huszti István/Telex

Schäfer András reméli, hogy amit az Eb-n megtapasztalhattak, csak a kezdete volt valaminek. A válogatott középpályása azt mondta, nincs értelme azzal foglalkozni, milyen sorrendben követik egymást a meccsek. „Tudjuk, kik vannak a másik oldalon, felesleges összehasonlítani az angolokat az Eb-ellenfelekkel. Nem kell megijedni tőlük, a legjobb eredményt szeretnénk elérni, nem fontos, hogy egyénileg lehet-e ezt még fokozni, hogy kötényt adunk valakinek, vagy egy jó cselt megcsinálni valamelyik sztár mellett. Nagy lökést adhatna egy jó eredmény a folytatásra, de az alázatot tovább kell vinnünk a többi meccsre is.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!