A MU védője: A magyarok nagyon jók, ezt az Eb-n is bebizonyították

2021. szeptember 1. – 16:50

frissítve

A MU védője: A magyarok nagyon jók, ezt az Eb-n is bebizonyították
Harry Maguire az Eb-ezüstérmes csapat egyik oszlopa volt – Fotó: Laurence Griffiths/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint attól, hogy a nyáron Eb-döntőt játszottak, még nem gondolják azt, hogy mostantól csak úgy elutazunk valahova, és nyernek.

„Nem engedhetjük játszani a magyarokat, mert ha területet adunk nekik, akkor nagyon jól tudnak futballozni.

A védekezésüket ugyanakkor nagyon nehéz feltörni, ezt láthattuk az Eb-n is, a franciáknak gondot okoztak, a portugáloknak 80 percre kellett, hogy vezetéshez jussanak. Nagyon jól szervezett csapat a magyar. Tudjuk, hogy mire számíthatunk, a nézők nyilvánvalóan a saját csapatukat fogják biztatni, de mindig mindenre fel vagyunk készülve, így arra is, hogy a Puskás Arénában számunkra nem lesz barátságos a hangulat”

– jelentette ki Southgate. Amíg nincs rasszista, kirekesztő megnyilvánulás, addig szerinte erről felesleges beszélni.

Harry Maguire, a Manchester United 37-szeres válogatott védője nehéz meccsre számít, ezért fontos, hogy ne csak fizikailag, hanem mentális szempontból is készen álljanak. „A magyarok nagyon jók, ezt az Eb-n bizonyították, ezzel együtt nyerni szeretnénk” – vélekedett a 28 éves játékos.

Magyar részről Schäfer András válaszolt a sajtótájékoztatón a kérdésekre, aki reméli, hogy amit az Eb-n megtapasztalhattak, az csak a kezdete volt valaminek. Nincs értelme azzal foglalkozni, milyen sorrendben követik egymást a meccsek. Azzal sem foglalkozik már, hogy nem sikerült klubot váltania, és az Eb-n mutatott megbízható teljesítménye ellenére is maradt a Dunaszerdahely középpályása.

„Tudjuk, kik vannak a másik oldalon, felesleges összehasonlítani az angolokat az Eb-ellenfelekkel. Nem kell megijedni tőlük, a legjobb eredményt szeretnénk elérni, nem fontos, hogy egyénileg lehet-e ezt még fokozni, hogy kötényt adunk valakinek, vagy egy jó cselt megcsinálni valamelyik sztár mellett. Nagy lökést adhatna egy jó eredmény a folytatásra, de az alázatot tovább kell vinnünk a többi meccsre is.”

A szurkolókat nagy fegyvernek nevezte, és bízik benne, hogy még sokszor megtapasztalhat hasonló atmoszférát, mint az Eb-n, és nem szeretné, ha a cigányozás, a buzizás, vagy a huhogás miatt le kellene mondania a csapatnak az egyik nagy fegyveréről.

A magyar kapitány, Marco Rossi erősebbnek gondolja Angliát a franciáknál vagy a portugáloknál, elég csak arra emlékezni, hogy egy lépésre álltak attól, hogy Eb-t nyerjenek, tizenegyesekkel veszítettek az olaszokkal szemben. Míg a csoportellenfeleink kiestek a 16 között.

Megvan a megoldás a fejében, hogy ki pótolja az eltiltása miatt nem szereplő Nagy Ádámot, aztán a pályán majd kiderül, helyes volt-e a meglátása. Arról is van egy víziója, ki játszik majd a védelem jobb oldalán, miután Nego koronavírusos, Lovrencsics Gergő pedig megsérült. Schön Szabolcs csak kedden érkezett vissza a keretbe, az angolok ellen ő sem lehet ott a pályán.

„Sosem könnyű a forgatókönyvekre felkészülni, nem várt nehézségekkel számolni. Papíron erősebb ellenfelekkel szemben bebizonyítottuk a karakterünket, és a legfontosabb, hogy félelem nélkül játsszunk, mert a félelem a legnagyobb ellenfelünk. Csapatmunkával, megfelelő hozzáállással meglepetést tudunk okozni. Egyenlő ellenfél szeretnénk lenni, bátran merjünk a szemükbe nézni, ezt várják el tőlünk a szurkolók.”

Rossi nem lát bele, hogy az elveszített döntő után milyen lelki állapotban érkezik Anglia, ha erre képes lenne, elmenne jósnőnek. Gyakran még a saját játékosai lelki állapotát sem tudja felmérni, noha őket legalább jól ismeri. Az biztos, hogy Szoboszlai Dominik játékával olyan minőség költözik a támadó harmadba, a kapu elé, ami az Eb-n nem volt meg.

Az Eb előtt 35 napot együtt készülhettek, erre most nincs lehetőség, más jellegű munkát fog végezni, de bízik benne, sikerrel jár.

Hogy a magyar válogatott játékosok milyen formában várják a 20.45-től kezdődő találkozót, arról ebben a cikkben írtunk. Vasárnap Albánia az ellenfél idegenben, a jövő szerdán pedig Andorra ismét a Puskás Arénában.

A vb-selejtezőcsoport állása 3 forduló után:

  1. Anglia – 9 pont
  2. Magyarország – 7 pont
  3. Albánia – 6 pont
  4. Lengyelország – 4 pont
  5. Andorra – 0 pont
  6. San Marino – 0 pont
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!