A sportszerűtlenség csúcsa: a pusztító hőségben direkt lesöpörte a vizet társai elől a francia olimpiai maratonfutó

2021. augusztus 08. – 14:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sikerült új szintre emelnie a sportszerűtlenséget az olimpiai maratonfutás közben a francia Morhad Amdouninak, aki az egyik frissítőállomásnál, a táv kétharmadánál teljesen szándékosan lesöpört egy sor, már kikészített vizet, hogy a társai adott esetben ne tudjanak frissíteni.

Ez önmagában is elég problémás, hát még figyelembe véve, hogy Japánban külön problémás tényező volt a hőség – a női maratonfutást (szombaton) reggel 6-kor, a férfit vasárnap reggel 7-kor kezdték meg, de már a rajtnál is 26 fokos volt a hőség.

Ennek hatására sokan görcsöt kaptak vagy összeestek, miközben az élen a maratonfutás királya, Eliud Kipchoge megállíthatatlanul haladt a címvédés felé.

Amdouni végül a 17. helyen ért célba, Kipchoge mögött hat perccel, 2:14:33-as idővel, de nem erről, hanem a vízborítós akciójáról lesz emlékezetes a szapporói futása.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass