Undorító perverzeknek nevezte a meleg olimpikonokat az orosz tévé, a NOB vizsgálatot indít

2021. augusztus 7. – 12:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) vizsgálatot indít két orosz állami tévécsatorna adásai miatt, miután az olimpiai tematikájú talk shaw-kban perverznek és undorítónak nevezték a meleg és transzgender sportolók életvitelét.

A Rosszija és a Pervij Kanal, vagyis az Oroszországban legnézettebb Egyes csatorna talk show-iban az olimpia alatt többször is foglalkoztak a legismertebb külföldi meleg és transz sportolók ügyével, leginkább az új-zélandi súlyemelő, a helyezetlenül záró Laurel Hubbard, illetve a meleg brit műugró Tom Daley életével. Hubbard az első transznemű sportoló az olimpiák történetében. A kérdés, hogy mit tesz a női sporttal, ha transzok is indulhatnak, az olimpiai mozgalmat is megosztja. Daley nálunk leginkább a lelátón kötögetett kardigánjairól lehet ismert.

Az orosz tévékben nem finomkodtak a részletekkel, a copfos parókában fellépő Anatolij Kuzicsev műsorvezető kigúnyolta Hubbardot, és a transzneműeket pszichopatáknak nevezte a műsorában. „Szemben állunk ezzel az egész mocsokkal és perverzióval” – mondta egy másik vitaműsorban a Kreml egyik képviselője, Alexej Zsuravjov.

Oroszországban a tömegmédiában is gyakori a melegellenes propaganda, a „dekadens Nyugat értékválságával” szemben Putyin rendszere magát a hagyományos családi értékek védelmezőjeként reprezentálja.

Ezzel együtt is meglepőnek tűnik, hogy a NOB illetékesnek érzi magát egy nem is a hivatalos televíziós jogokon alapuló sportközvetítésekhez tartozó tévéműsor értékelésében, ahol csak apropónak használják az olimpiát. A NOB mindenesetre a BBC médiamonitoring részlegével azt közölte, hogy felvették a kapcsolatot az orosz szerződéses partnereikkel, hogy pontosabb képet kapjanak az esetről, és megerősítsék elkötelezettségüket az Olimpiai Charta diszkriminációt tiltó alapelvei mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!