A NOB visszavonta két belarusz edző akkreditációját, miután haza akarták kényszeríteni Krisztyina Tyimanovszkaját

2021. augusztus 6. – 08:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) visszavonta annak a két edzőnek az akkreditációját, akik a hírek szerint megpróbálták hazakényszeríteni Krisztyina Tyimanovszkaját – írja a BBC.

A két érintett edző, Artur Simak és Jurij Majszevics már el is hagyta az olimpiai falut. A NOB korábban közölte, hogy Tyimanovszkaja ügyében hivatalos vizsgálatot indított, és jelentést kért a belarusz olimpiai csapattól. A vizsgálat egyelőre folyamatban van, a NOB friss közleménye szerint egyelőre csak ideiglenesen vonták vissza az edzők akkreditációját, a belarusz olimpiai küldöttség többi sportolójának érdekeire hivatkozva.

Krisztyina Tyimanovszkaja Varsóban 2021. augusztus 5-én. Fotó: MACIEJ LUCZNIEWSKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Krisztyina Tyimanovszkaja Varsóban 2021. augusztus 5-én. Fotó: MACIEJ LUCZNIEWSKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 24 éves atléta hétfőn versenyzett volna 200 méteres síkfutásban az olimpián, de a belarusz olimpiai bizottság – hivatalosan az edzők döntése nyomán, orvosi javaslatra – vasárnap az „érzelmi, pszichológiai állapotára” hivatkozva visszavonta a nevezését.

Tyimanovszkaját a belarusz olimpiai csapat vezetői múlt vasárnap akarata ellenére akarták feltenni egy Minszkbe induló járatra Tokióban. Amikor azonban kivitték a tokiói repülőtérre, rendőri segítséggel diplomáciai menedéket kért a tokiói lengyel nagykövetségen, majd előbb Bécsbe, aztán Varsóba utazott. A szökése után először nyilatkozva azt mondta: a nagymamája kérte, hogy ne menjen haza a tokiói olimpiáról, mert nem biztonságos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!