A birkózó Szőke Alex kikapott a bronzmeccsen, ötödik

2021. augusztus 3. – 13:33

frissítve

A birkózó Szőke Alex kikapott a bronzmeccsen, ötödik
A lengyel Tadeusz Michalik eldobja Szőke Adriánt a bronzmérkőzésen – Fotó: Jack Guez / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Elvesztette a bronzmeccset, ezzel az ötödik helyen zárt Szőke Alex a birkózók 97 kilós súlycsoportjában kötöttfogásban.

Az ötödik helyen végzett Szőke Alex a tokiói olimpián, miután a 97 kg-os súlycsoport bronzmeccsen két perc sem kellett a lengyel ellenfelének ahhoz, hogy háromszor eldobja a magyart. Az idő előtt véget ért meccs vége 10-0 lett, nem ide.

A férfi kötöttfogásúak 97 kilós súlycsoportjában a fiatal Szőke Alextól jó eredmény volt, hogy egyáltalán éremért birkózhatott. Első meccsén, a hétfői nyolcaddöntőben a magyar még nyert a cseh Artur Omarov ellen 3-1-re, de a nyolc között 6-2-re kikapott a kétszeres világ- és Európa-bajnok orosz Musza Jevlojevtől. Mivel az orosz megnyerte az elődöntőjét is, Szőke előtt nyílt még egy esély: kedden a vigaszágon folytathatta.

Kedden a vigaszágon Szőke Alex kezdte a napot, a grúz Giorgi Melia volt az első ellenfele. 10 másodperccel a vége előtt 1-1-nél, utolsó ponttal még Melia állt nyerésre, de akkor Szőke állásból dobta el a grúzt, amiért 3 pontot kapott, így 4-1-re nyert. Ezzel megteremtette magának az esélyt, hogy első olimpiáján érmes legyen.

A bronzmeccsre közvetlenül Lőrincz Tamás olimpiai bajnoki győzelme után került sor, abban bízhattunk, hogy ez lendületet adhat Szőkének is a lengyel Tadeusz Michalik ellen. Hamar kiderült, hogy ez így is kevés lesz. Michalik a mérkőzés elejétől aktívabban lépett fel. Amikor Szőkét a második percben leküldték a bírók egy intéssel a földre, a lengyelnek sikerült a karjával alászorítania, és egymás után háromszor is eldobta, ami az intéssel együtt villámgyőzelmet jelentett számára.

Szőke Adrián ezzel az ötödik helyen zárt, a birkózók holnap többek között Lőrincz Viktor döntőjével folytatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!