Simone Biles újabb döntőtől lépett vissza az olimpián

2021. augusztus 1. – 07:33

frissítve

Simone Biles újabb döntőtől lépett vissza az olimpián
fotó: LOIC VENANCE / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikaiak négyszeres olimpiai bajnok tornásza, Simone Biles visszalépett a talaj hétfői olimpiai döntőjétől, írja az ESPN. Kérdés, hogy a folytatásban vállal-e még szereplést a tokiói játékokon.

A 24 éves, 19-szeres világbajnok Biles a keddi csapatversenyen egy gyengébben sikerült ugrás után lépett vissza, majd a sajtótájékoztatón elmondta, mentális gondokkal küszködött a döntő alatt, és félt, hogy megsérül, ha zaklatott lelkiállapotban folytatja. Azt is hozzátette, hogy nem tudja kezelni azt az óriási nyomást, hogy mindenképpen sikeresnek kell lennie. Ezek után szerdán bejelentette, hogy visszalép az egyéni összetett döntőjétől, és később ugyanígy tett az ugrás és a felemás korlát döntőivel kapcsolatban is.

Az amerikai sztártornász visszalépésére és annak magyarázatára azóta celebek és sportolók sokasága reagált, a Manchester United focistája, Paul Pogba Twitter-oldalán például azt írta, Biles lépése a tagadhatatlan erőről tanúskodik, és a sportolóknak nem mindig csak a fizikai egészségére kell koncentrálniuk, a mentális része is ugyanolyan fontos. „Senki nem fogja megérteni azt a nyomást, amellyel szembe kell nézned. Néha több erő kell ahhoz, hogy nemet mondj, mint arra, hogy igent” – ezt már Justin Bieber üzente a sportolónak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!