Az összes vasárnapi magyar eredmény az olimpiáról egy helyen

Legfontosabb

2021. augusztus 1. – 06:59

frissítve

Az összes vasárnapi magyar eredmény az olimpiáról egy helyen

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar szempontból nem ez vasárnap lesz a legsűrűbb a tokiói olimpián, de frissülő cikkünkben végigkövetjük, hogyan szerepelnek a magyar olimpikonok a nap folyamán.

Atlétika: A 3000 méteres akadályfutásban Tóth Lili Anna és Kácser Zita indult, de egyikük sem jutott döntőbe. Tóth bő ezer méteren át vezetett, végül egyéni csúcsot ért el 9:30.96-tal, ezzel össszesítésben a 18. lett. Kácser Zita 10:43.99-es eredményével összesítésben nem tudott megelőzni senkit, így a 41. helyen zárt. Ő azt mondta, hogy a nagy meleg miatt megszenvedte a futást. A kalapácsvető Gyurátz Réka sem jutott tovább a selejtezőből, volt két érvénytelen kísérlete, majd a harmadiknál 66,48 métert ért el, és a 26. helyen végzett. Távolugrásban Nguyen Anasztáziának három kísérlete volt, ebből egy érvényes, azzal 6,52 métert ért el, de a döntőre ez sem volt elég, összesítésben a 16. helyen zárt. Mint kiderült, nyolc centi hiányzott a döntőhöz. A női 100 méteres gátfutás elődöntőjében Kozák Luca a hetedik gátnál fennakadt, és nem jutott tovább, így nem jutott a döntőbe.

Vízilabda: a női válogatott Kína ellen meccselt vasárnap reggel, és a mérkőzés elején komoly hátrányba került, öt-hatgólos is volt a különbség. A hajrára aztán belehúzott a csapat, és sikerült egygólosra olvasztani a hátrányt, de végül Kína 11-9-re nyert. A magyar csapat már az eredménytől függetlenül negyeddöntős, és Hollandiával fog játszani minden bizonnyal.

Vitorlázás: Berecz Zsombor a finn dingi kilencedik futamában kicsit gyengébben kezdett, de aztán feljött, és megelőzte az összetettben előtte álló spanyol Joan Mendez Cardonát is. A futamot végül a negyedik helyen zárta. Összetettben a harmadik helyen állt ekkor, két pont volt hátránya spanyol ellenfelével szemben. Az utolsó, tizedik futamban is a negyedik helyet szerezte meg, és ami még fontosabb, hogy megelőzte Cadonát is, így az összetett második helyéről várhatja a keddi éremfutamot. Nagyon jó esélye van rá, hogy érmet szerezzen az olimpián.

Asztalitenisz: a magyar női asztalitenisz-válogatott a világelitbe tartozó Japánnal került össze az eső körben, és papírforma eredmény született, a japánok ugyanis 3-0-ra nyertek, és jutottak tovább.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!