Tizenhét újabb koronavírusos esetet regisztráltak az olimpián

2021. július 24. – 11:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is újabb koronavírusos eseteket regisztrálnak a tokiói olimpia helyszínén, a pénteki nyitónapon tizenhetet, amely az elmúlt 23 nap legmagasabb száma volt, írja az MTI. Július elseje óta így már 123-ra nőtt a játékokhoz köthető pozitív tesztek száma.

A szervezők közleménye szerint a tizenhét érintett között van a holland evezős Finn Florijn is, ez már a negyedik eset volt a hollandoknál, ráadásul ahogy az Eurosport is írja, ő verseny után adott pozitív mintát.

Az olasz delegációból hat sportoló és hét tisztségviselő került karanténba, mert közvetlen kontaktjai voltak a repülőgépen egy újságírónak, aki fertőzöttnek bizonyult. A szervezők közölték, hogy a hat olasz olimpikon tovább edzhet, és negatív teszttel részt vehet majd a játékokon.

Az olimpián nem lehetnek nézők a koronavírus-járvány miatt, emiatt már a pénteki, gigantikus megnyitót is üres stadionban rendezték meg. Hogy a helyszínre érkezőknek milyen ellenőrzéseken kell átesniük, és hogyan működik a buborék az olimpián, arról helyszíni riportunkban olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!