Meglett a Japánban eltűnt ugandai súlyemelő

2021. július 20. – 15:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megtalálták az ugandai olimpiai csapattal Japánba érkezett súlyemelőt, aki pénteken tűnt el.

A sportolóra Jokkajcsi városában, edzőtáborától 170 kilométerre bukkantak rá a hatóságok, és egyelőre a rendőrségi kihallgatása zajlik. A szervezők szerint még nincs döntés a súlyemelő sorsa felől, írja az MTI.

A 20 éves Julius Ssekitoleko szállodai szobájában hagyott írásos üzenetében annyit közölt: nem akar hazatérni, és a szigetországban kíván letelepedni.

Mint arról beszámoltunk, a 20 éves Julius Ssekitoleko eltűnését pénteken fedezték fel, miután nem jelent meg a kötelező tesztelésen. Társai ezután kezdték el keresni, de az Izumisano városában lévő szállodai szobájában sem találták, ezért értesítették a japán rendőrséget.

A sportoló június 20-án érkezett meg Tokióba a 9 fős ugandai küldöttséggel. Úgy volt, hogy július 20-án visszarepül hazájába, miután nem sikerült kvalifikálnia magát az olimpiára. A szállás közelében lévő vasútállomáson látták utoljára, ahol jegyet vett a 200 kilométerre fekvő Nagoyába tartó vonatra.

Ssekitoleko az Ausztráliában megrendezett 2018-as Nemzetközösségi Játékokon 10. lett az 56 kilogrammos súlycsoportban. Akkor két ugandai sportoló szökött meg a delegációtól, 2014-ben, a Glasgow-ban tartott játékokon pedig két ugandai rögbijátékos tett ugyanígy. Róluk később kiderült, hogy menedékjogot kértek Skóciában, majd egy cardiffi csapatban kezdtek el játszani.

Az ugandai küldöttség az elsők között érkezett meg az olimpia helyszínére. Az ugandai sportolók egyikéről kiderült, hogy koronavírusos, ezért az egész csapatot elkülönítették, július 7-én járt le a karanténjuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!