Eltűnt személyként keresik Japánban az ugandai súlyemelőt, aki nem akar visszamenni hazájába

2021. július 17. – 20:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 20 éves Julius Ssekitoleko eltűnését pénteken fedezték fel, miután nem jelent meg a kötelező tesztelésen. Társai ezután kezdték el keresni, de az Izumisano városában lévő szállodai szobájában sem találták, ezért értesítették a japán rendőrséget.

A sportoló június 20-án érkezett meg Tokióba a 9 fős ugandai küldöttséggel. Úgy volt, hogy július 20-án visszarepül hazájába, miután nem sikerült kvalifikálnia magát az olimpiára. A szállás közelében lévő vasútállomáson látták utoljára, ahol jegyet vett a 200 kilométerre fekvő Nagoyába tartó vonatra.

A hatóságok jelenleg is eltűnt személyként keresik a súlyemelőt, aki hátrahagyott üzenetében azt írta: nem akar visszatérni Ugandába, mert ott túl nehéz az élet, Japánban akar dolgozni. Megkérte a küldöttség tagjait, hogy holmijait küldjék vissza a feleségének.

Ssekitoleko az Ausztráliában megrendezett 2018-as Nemzetközösségi Játékokon 10. lett az 56 kilogrammos súlycsoportban. Akkor két ugandai sportoló szökött meg a delegációtól, 2014-ben, a Glasgow-ban tartott játékokon pedig két ugandai rögbijátékos tett ugyanígy. Róluk később kiderült, hogy menedékjogot kértek Skóciában, majd egy cardiffi csapatban kezdtek el játszani.

Az ugandai küldöttség az elsők között érkezett meg az olimpia helyszínére. Az ugandai sportolók egyikéről kiderült, hogy koronavírusos, ezért az egész csapatot elkülönítették, július 7-án járt le a karanténjuk.

Alig egy héttel a nyitóünnepség előtt az olimpiai faluban is megjelent a koronavírus, de nem sportoló a fertőzött személy. Néhány napja egy olimpikon koronavírustesztje is pozitív lett, de sem a nevét, sem a sportágát, és azt sem közölték, hogy a versenyző milyen nemzetiségű. Az olimpia július 26-án kezdődik Tokióban, és augusztus 8-ig tart. A járvány miatt végül nézők nélkül rendezik meg az olimpiát.

(via CNN, MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!