Pozitív koronavírustesztet produkált egy olimpikon Tokióban

2021. július 15. – 11:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 14 napos karanténja alatt lett pozitív a koronavírustesztje egy sportolónak Tokióban, írja az MTI. A szervezők az érintettről csak annyit árultak el, hogy a sportoló még nem költözött be az olimpiai faluba, de sem a nevét, sem a sportágát, és azt sem közölték, hogy a versenyző milyen nemzetiségű.

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a koronavírus-járvány miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor. Egy korábbi felmérés szerint a lakosság 80 százaléka ellenezte az ötkarikás játékok megrendezését. A tiltakozás legfőbb oka a járvány, de vannak olyanok is, akik szerint a tokiói vezetés az olimpiával csak a fukusimai atomkatasztrófa utóhatásairól vonná el a figyelmet.

Japán július elején döntött arról, hogy a versenyeken nem lehetnek nézők, a sportolók, edzők és a média szigorú intézkedések mellett juthatnak be Japánba. Az országban július 12-től pedig rendkívüli állapotot vezettek be, amely augusztus 22-ig lesz érvényben.

A versenyen 176 magyar sportoló vesz részt, a Magyar Olimpiai Bizottság döntése értelmében csak védett sportolók utazhatnak oda Magyarországról.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass