Pozitív koronavírustesztet produkált egy olimpikon Tokióban

2021. július 15. – 11:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 14 napos karanténja alatt lett pozitív a koronavírustesztje egy sportolónak Tokióban, írja az MTI. A szervezők az érintettről csak annyit árultak el, hogy a sportoló még nem költözött be az olimpiai faluba, de sem a nevét, sem a sportágát, és azt sem közölték, hogy a versenyző milyen nemzetiségű.

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a koronavírus-járvány miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor. Egy korábbi felmérés szerint a lakosság 80 százaléka ellenezte az ötkarikás játékok megrendezését. A tiltakozás legfőbb oka a járvány, de vannak olyanok is, akik szerint a tokiói vezetés az olimpiával csak a fukusimai atomkatasztrófa utóhatásairól vonná el a figyelmet.

Japán július elején döntött arról, hogy a versenyeken nem lehetnek nézők, a sportolók, edzők és a média szigorú intézkedések mellett juthatnak be Japánba. Az országban július 12-től pedig rendkívüli állapotot vezettek be, amely augusztus 22-ig lesz érvényben.

A versenyen 176 magyar sportoló vesz részt, a Magyar Olimpiai Bizottság döntése értelmében csak védett sportolók utazhatnak oda Magyarországról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!