Csak egy hónap múlva kezdődik, de már megvan az olimpia első koronavírusosa

2021. június 20. – 16:10

Másolás

Vágólapra másolva

Bő egy hónap múlva kezdődik Tokióban az olimpia, amelynek megrendezéséről még mindig nagy vita folyik. A japánok jó része újra elhalasztaná a játékokat a járványügyi helyzet miatt. Most az ő érveiket erősítheti, hogy máris találtak egy koronavírusra pozitív személyt az ugandai olimpiai küldöttségben.

Szombaton este egy kilencfős ugandai küldöttség érkezett meg a tokiói Narita reptérre, ahol tesztelték is delegáció tagjait. Az Asahi nevű portál úgy tudja, hogy a sportolók is kísérőik mindannyian be voltak oltva AstraZenecával, és indulásuk előtt negatív PCR-tesztet produkáltak, mégis volt közülük valaki, akinek most pozitív lett a koronavírustesztje.

A koronavírusos ugandait elkülönítették egy a japán kormány által kijelölt helyen, azt nem tudni, hogy sportolóról vagy kísérőről van szó. A csapat többi tagja Oszakába utazott, az olimpia rajtjáig ott folyik majd a felkészülésük.

Az ugandai küldöttség fotózkodik OszakábanFotó: Jiji Press/AFP
Az ugandai küldöttség fotózkodik OszakábanFotó: Jiji Press/AFP

Az ugandaiak küldöttsége a második olyan külföldi csoport volt, amelyik az olimpiára érkezett. A legelső különítményt az ausztrál szoftballosoké volt, ők június elsején érkeztek Japánba.

Japánban elég szkeptikusak az olimpiával kapcsolatban, sokan félnek, hogy a járvány újabb hulláma indulhat el az országba érkező nagy számú külföldi miatt. Ettől azért is tartanak, mert a japán népesség átoltottsága elég alacsony, jelenleg 17 százalék körül van.

Az már hónapokkal ezelőtt eldőlt, hogy külföldi nézők nem lehetnek jelen a játékokon, és valószínűleg a helyiek is csak limitált számban látogathatják majd a sportversenyeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!