A PSG-hez igazolt az Eb-győztes olasz kapus

2021. július 14. – 23:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Paris Saint-Germain szerdán bejelentette, hogy szerződtették a friss Európa-bajnok olasz kapust, Gianluigi Donnarummát, akivel ötéves szerződést írtak alá. „Nagyon örülök, hogy ennek a hatalmas klubnak lehetek a tagja. Úgy érzem, készen állok az új kihívásokra és arra, hogy tovább fejlődjek. A Párizzsal szeretnék minél több mindent nyerni és örömet szerezni a szurkolóknak” – idézi Donnarumma szavait a PSG közleménye.

A 22 éves kapus korábban az AC Milan játékosa volt, a szerződése június végén járt le a milánói klubnál, így szabadon igazolhatóvá vált. Az olasz bajnokságban, a Serie A-ban 215 meccsen védett az elmúlt hat szezonban. 33-szoros olasz válogatott, a múlt vasárnapi Eb-döntőben két tizenegyest is kivédett az angolok ellen, amivel megnyerte a Eb-t Olaszországnak. Az UEFA őt választotta a torna legjobb játékosának.

Ezen a nyáron ő a harmadik játékos, akit ingyen szerzett meg a PSG. Előtte a Real Madrid korábbi csapatkapitányát, Sergio Ramost, valamint a holland válogatott csapatkapitányát, Georginio Wijnaldumot szerződtették így.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!