Nagyvonalú akart lenni az ukrán kapitány, de nem maradt ideje becserélni a nulla játékperces futballistáit

2021. július 4. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

A futball-Európa-bajnokság negyeddöntőjében Anglia simán, 4-0-val kiejtette Ukrajnát az időnként nem túl izgalmas meccsen. A pontos játéknak és a kényelmességnek köszönhető, hogy Andrij Sevcsenko hiába akart nagyvonalú lenni a meccs végén, nem sikerült neki megajándékoznia játékosait.

A meccs vége előtt néhány perccel három ukrán játékos is felsorakozott az oldalvonalnál, hogy beálljon egy kicsit játszani. 4-0-nál fordítani már nem volt esély, esetleg egy szépítésre futhatta volna, de Sevcsenko valószínűleg csak azért akart cserélni, hogy Olekszandr Timcsik és Heorhíj Szudakov is elmondhassa magáról, hogy szerepelt Eb-n. Az előbb említett két játékos egyetlen percet sem kapott a tornán, a harmadik csere, Artem Dobikov sem játszott túl sokat, csak a svédek ellen kapott 15 percet, igaz, akkor pont az ő góljával nyertek 2-1-re az ukránok.

Timcsik, Dobvik és Szudakov hiába várta, hogy becseréljék az ukrán-angol Eb-meccsenFotó: Chris Ricco/Getty Images
Timcsik, Dobvik és Szudakov hiába várta, hogy becseréljék az ukrán-angol Eb-meccsenFotó: Chris Ricco/Getty Images

Hiába toporogtak Szudakovék, a játék már egy pillanatra sem szakadt meg, az angolok már szórakozva passzolgattak egymásnak szinte zavartalanul, amikor pedig az ukránokhoz került a labda, akkor is csak biztonsági játékot láthattunk, szépen körbejáratták, de még egy hosszú indításra sem vállalkoztak a játékosok, még véletlenül sem akart kimenni a labda.

A csere lehetőségének aztán Felix Brych bíró vetett véget, a 90. perc végén lefújta a meccset, bár valószínűleg néhány ráadásperc még benne lehetett volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!