Matthäus: Az angoloknak minden esélyük megvan a németek ellen, csak a büntetőpárbajt kell elkerülniük

2021. június 25. – 09:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miután a magyar válogatott heroikus küzdelemben 2-2-t játszott a németekkel Münchenben, nemcsak az dőlt el, hogy Marco Rossi együttese búcsúzik a tornától, hanem a nyolcaddöntő utolsó párosításai is kialakultak. A legjobb 16 küzdelmei között egyértelműen az angol–német a slágermeccs, a németek egykori legendája – illetve a magyar válogatott egykori kapitánya –, Lothar Matthäus pedig el is mondta a véleményét a párosításról. Szerinte az angoloknak nincs mitől tartaniuk a németek ellen, de ha a büntetőpárbajig húzódik a meccs, akkor már egyértelműen a németek lesznek az esélyesebbek – írja a BBC.

Matthäus csapatkapitányként tevékenyen kivette a részét a nyugatnémet válogatott 1990-es vb-győzelméből, így az angolok elleni elődöntős sikerből is, ahol az ő értékesített tizenegyese is kellett ahhoz, hogy az 1-1 után büntetőpárbajjal megnyerjék a meccset. Az angolok aztán a 96-os Eb-n megint a legjobb négy között zúgtak ki a németek ellen egy tizenegyespárbaj után, így nem meglepő, hogy Matthäus kiemelte, a németek mindig nagyon jók ebben.

Szerinte az angoloknak minden esélyük megvan a győzelemre, de ha sem 90, sem 120 perc alatt nem tudják lezárni a meccset, és büntetőkre kerül sor, már egyértelműen a német csapat a favorit. Szerinte ebben az esetben mindenki rögtön az elmúlt évtizedek elvesztett párbajaira gondolna, ez pedig hatalmas nyomást helyezne az angol játékosokra, akik egyébként is mindenhol ezt látják, erről olvasnak.

Az angolok egyébként legutóbb is kikaptak, amikor egy nagyobb torna kieséses szakaszában játszottak a németek ellen, a 2010-es vb-n 4-1-re verték őket a nyolcaddöntőben. Matthäus ugyanakkor nem érzi, hogy emiatt mentálisan előnyben lenne a német csapat, szerinte az angoloknak a korábbi eredmények ellenére magabiztosan kell kimenniük a pályára. Mint mondta, nagyon tiszteli az angol válogatottat, egész évben látja, hogy milyen teljesítményt nyújtanak a játékosaik a klubjaikban, és biztos benne, hogy a németekhez hasonlóan ők is képesek jobban teljesíteni, mint a csoportkörös meccseiken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!