Az angol-német lesz az Eb-nyolcaddöntők slágermeccse

2021. június 23. – 23:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott mindent megtett, hogy továbbjusson a valaha volt legerősebb Európa-bajnoki csoportból, 84 percig vezetett Németország ellen, ám Leon Goretzka egyenlítő gólja összetörte a magyar álmokat. A németek a 2-2-es döntetlennel továbbjutottak az F csoportból, akár csak a franciák és a portugálok. Ezzel véget ért az Eb-csoportköre, valamennyi nyolcaddöntő párosítása kialakult.

Az A csoportból Törökország, a B csoportból Oroszország és Finnország, a C csoportból Észak-Macedónia, a D csoportból Skócia, az E csoportból Lengyelország és Szlovákia, az F csoportból pedig sajnos Magyarország búcsúzott az Eb-től.

A tornán most két nap szünet következik, majd június 26. és 29. között naponta két nyolcaddöntőt rendeznek a következő menetrend szerint:

  • június 26-án: Wales-Dánia Amszterdamban; Olaszország-Ausztria Londonban,
  • június 27-én: Hollandia-Csehország Budapesten; Belgium-Portugália Sevillában,
  • június 28-án: Horvátország-Spanyolország Koppenhágában; Franciaország-Svájc Bukarestben,
  • június 29-én: Anglia-Németország Londonban; Svédország-Ukrajna Glasgow-ban.

A nyolcaddöntős párosítások közül mindenképp kiemelkedik az angol-német összecsapás. Az angolok hazai pályán, a Wembley-ben játszhatnak az egyik legnagyobb riválisukkal. A németek nem túl meggyőző játéka láttán kijelenthető, hogy nem ők a meccs esélyesei. Amennyiben kiesnek, az lesz Joachim Löw utolsó meccse szövetségi kapitányként.

A Wembley-ben rendezett angol-német párharcoknak komoly történelme van: az 1966-os vb döntőjében az angolok 4-2-re győzték le itt a nyugatnémeteket, az 1996-os Eb elődöntőjében viszont a németek győzték le az angolokat tizenegyesekkel. Az angolok sorsdöntő büntetőjét az a Gareth Southgate hibázta el, aki most a szövetségi kapitányuk.

A nyolcaddöntők másik kiemelkedő párharca a belgák és az Eb-címvédő portugálok sevillai meccse lesz. Amelyik válogatott innen továbbjut, az az olasz-osztrák meccs győztesével találkozik a negyeddöntőben, vagyis ez a kieséses szakasz egyik legerősebb ága.

A legutóbbi vb-n döntőt játszó horvátok eddig visszafogott teljesítményt nyújtottak ezen az Eb-n, a szlovákokat kiütő spanyolok ellen sokkal jobb játékra lesz szükségük a továbbjutáshoz. Ennek a párharcnak a győztese a francia-svájci meccs továbbjutójával játszik a negyeddöntőben.

Az Eb utolsó budapesti meccse a holland-cseh lesz, papíron a csoportjukat három győzelemmel megnyerő hollandok tűnnek esélyesebbnek, de ezt a jól védekező cseh válogatottat nem lesz egyszerű legyőzni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!