Rossi: A játékosaim három meccset oroszlánként harcoltak végig, egy országot tettek büszkévé

2021. június 23. – 23:38

frissítve

Rossi: A játékosaim három meccset oroszlánként harcoltak végig, egy országot tettek büszkévé
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott játékosai és a kapitány is csalódott, hogy a Németországgal játszott 2-2-es döntetlennel kiestek a futball-Európa-bajnokságról. Schäfer András szerint többet érdemelt volna ez a válogatott, Gulácsi Péter szerint millimétereken múlt a második bekapott gól, Botka Endre szerint pánikoltak a németek.

„Hihetetlen az, hogy Münchenben csalódottak vagyunk egy 2-2-es döntetlen miatt, ők meg ünnepeltek. De nyilván csalódottak vagyunk, közel voltunk, hogy kijussunk. A játékosok három meccset oroszlánként harcoltak végig, sohasem féltek a nagy nevektől, szemtől szemben kiálltak vele, egy országot tettek büszkévé. A teljesítmény és a hozzáállás miatt senki nem panaszkodhat” – értékel Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

Rossi elmondta, hogy a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen megkérte a játékosait, hogy tegyék büszkévé a szurkolókat, és ezt el is érték.

„Ami engem illet, én teljesen elégedett vagyok. Szeretnék támadóbb játékot, de azt kellett tenni, ami az erősségünk, illetve amit megenged nekünk az erősségünk. Nagy örömmel fogok dolgozni tovább, hogy Magyarország újra ilyen helyzetben lehessen. A szurkolók és a magyarok általában értékelik a munkámat. Bizalmat adtak nekem. A legtöbben talán szeretnek engem, és többet dolgozom ezért az érzelemért, mint bármi másért” – mondta a kapitány.

„Többet érdemeltünk volna, nagyon rossz érzés így kiesni, de nagyon büszke vagyok a csapatra és szurkolókra. Mégis csak egy egész ország állt mögöttünk” – nyilatkozta Schäfer a mérkőzés után. A második magyar gól szerzője, azt mondta, kétszer is 15 perc hiányzott nekik az Eb-n, akár öt pontjuk is lehetne most, ha ez nincs.

Schäfer András fejese – Fotó: Huszti István / Telex

„A szünetben megbeszéltük, hogy 45 vagy 50 percig az életünkért futunk és küzdünk. védekeztünk is hősiesen, de a végén kétszer is megpattant a lövés. Fityó (Fiola Attila) mondta, hogy az élet visszaadja majd, amit elvesz, remélem, mi majd a vb-selejtezőkön kapjuk vissza” – mondta Schäfer

A középpályás azt mondta, egy Eb-vel tapasztaltabb Schäfer fog visszatérni, úgy véli, a mostani hiányzókkal kiegészülve egy sokkal erősebb csapat játszik majd, amiben nagyon sok van még.

Másodikként a Szalai Ádámnak csodás gólpasszt adó Sallai Roland került a mikrofon elé. „Nagyon büszkék vagyunk magunkra, hogy ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani, de kicsit csalódottak vagyunk, hogy most vége is az Európa-bajnokságnak. De megmutattuk, hogy minden válogatottnak számolnia kell velünk. A végén talán szerencse és frissesség is hiányzott, de erőn felül játszott mindenki, nem lehet hibáztatni senkit, mindent kiadtunk magunkból” – kezdte az értékelést, majd azzal folytatta, hogy örül, hogy sikerült ilyen szép gólpasszt adni Szalai Ádámnak. Hozzátette, Szalai is kellett, hogy befejelje a labdáját, de nem ezt, hanem a csapatot kell kiemelni a mérkőzés és az Eb után, „le a kalappal mindenki előtt az elmúlt három meccs teljesítményét látva.” Sallai azt is elmondta, hogy úgy látja, nagyon jó úton tartanak a fejlődésben Marco Rossival, hiszen elitcsapatokkal szemben álltak helyt, meg is tudták szorongatni őket, így nagyon örülnek a pályán mutatottaknak.

Sallai Roland és Szalai Ádám – Fotó: Huszti István / Telex

„Hogy őszinte legyek, nem volt benne, hogy gólt tudnak szerezni, nagyon kompakt volt a védelem, nem találták a helyet köztünk. Azt éreztem, hogy már pánikoltak, aztán megint mi vezettünk, a végén pedig elúszott sajnálatosan az egész egy négy ember között megpattanó lövés miatt” – mondta Botka Endre.

A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Pétert a második gól körülményeiről kérdezték, hogy beleért-e lábbal Leon Goretzka lövésébe. Gulácsi elmondta, hogy pont annyira pattant meg a labda 5 méterrel előtte, hogy millimétereken múljon a védés, talán ha nem ér bele előtte senki, kivédi. „Milliméterekről beszélünk, nehéz ilyenkor szavakat találni, közel jártunk, a végén hajszálon múlt” – kereste a szavakat a kapus. A németekre térve úgy értékelt, hogy világos volt, 2-1 után mindent egy lapra tesznek majd fel és benyomják őket. Pechjük volt viszont, hogy az üresen álló Goretzka elé pattant a labda, aki így szabadon lőhetett nagyjából 10 méterről. Kiemelte, hogy az első német gólra, 1-1-nél szenzációsan reagáltak és újra meglett a vezetés. „Óriási erő van a csapatban, ezt a Nemzetek Ligájában és most az Eb-n is megmutattuk. Előre megfogadtuk, hogy nem beszélünk róla, kik az ellenfelek a csoportban” – mondta, rámutatva, hogy ez a taktika bevált, mert közel volt a továbbjutás. Az Eb alatt meccsről meccsre fejlődtek, a szerdai, németek elleni volt talán a legjobb mérkőzésük az Eb-n. A fejlődésben az európai középmezőny élét célozták be, és látható, ahogy lépésről lépésre haladnak efelé. „Remélem, hogy az Eb-n tapasztalt közeg, lelkesedés kitart, tovább tudjuk vinni magunkkal. Az Eb-n is megmutattuk, hogy nagy dolgokra vagyunk képesek, egy világbajnoki szereplés kiharcolása pedig mindenképp nagy dolog lenne, ez most a cél.”

Gulácsi Péter – Fotó: Huszti István / Telex