Holtversenyben Négóé az Eb eddigi leggyorsabb sprintje

2021. június 20. – 14:20

frissítve

Holtversenyben Négóé az Eb eddigi leggyorsabb sprintje
Loïc Négo védekezik Karim Benzema ellen a június 19-i magyar-francia Eb-meccsen – Fotó: Illyés Tibor / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Véget ért az idei Európa-bajnokság csoportmeccseinek második köre, így érdemes egy pillantást vetni a statisztikákra, főleg a magyar válogatott szereplése miatt. A magyaroknak a világ legjobbjai ellen kellett helytállniuk az első két meccsen: a címvédő portugáloktól kikaptak 3-0-ra, míg a világbajnok franciákkal bravúros 1-1-es döntetlent játszottak, ami pontot ért.

Van pár olyan összevetés, amiben a teljes mezőnyt tekintve egészen előkelő helyen állnak a magyar focisták.

  • Az olasz Leonardo Spinazzolával holtversenyben Loïc Négóé az Eb leggyorsabb sprintje, a francia származású játékos 33,8 km/h sebességgel száguldott végig a pályán az egyik meccsen. Olyan játékosokat előz meg ezzel, mint David James (Wales) és Raheem Sterling (Anglia).
  • A legtöbb sikeres cselt összesítő listán is találunk magyar nevet. Nem meglepő módon a franciák sztárja, Kylian Mbappé vezeti ezt a rangsort 13 sikeres csellel, Sallai Roland a második, 11-gyel. Sallai főleg a franciák ellen élt nagyon, sokszor sikerült becsapnia a BL- és vb-győztes Benjamin Pavardot. A franciák elleni meccs legjobbjává választott Kleinheisler László is ott van a top 10-ben, 7 sikeres csellel a 9., holtversenyben például a holland Memphis Depayjal és a belga Yannick Carrascóval.
  • Nagy Ádám futómennyiségével véteti magát észre: a Bristol Cityben légióskodó magyar középpályás 23 kilométert futott az eddig két meccsen, ami az ötödik legnagyobb távolság a mezőnyben. Alekszandr Golovin a csúcstartó, 25,1 kilométerrel. A kilométerek mellé Nagy Ádám 15 labdaszerzést begyűjtött, ezzel holtversenyben 13. ebben a rangsorban.
  • Szalai Attila is védőmunkájával került be a legjobbak közé, 12 felszabadítása volt, a 10. legtöbb. A finn Daniel O'Shaughnessynek akadt a legtöbb munkája, 20-szor kellett tisztáznia.
  • Gulácsi Pétert a Bundesliga egyik legjobb kapusának tartják, az Eb-n is ehhez méltóan véd eddig: a portugálok és a franciák ellen is bravúrokat mutatott be, egyik gólról sem tehetett. Hét védése volt a két meccsen, a hetedik legtöbb a kapusok között. Az észak-macedón Stole Dimitrievski és a török Uğurcan Çakır vezeti a listát, 11-11 védéssel.

A F csoportot Franciaország vezeti 4 ponttal, őket Németország követi 3 ponttal, a magyarokat 3-0-ra legyőző Portugália áll a harmadik helyen, szintén 3 ponttal, Magyarország a negyedik, 1 ponttal. Amennyiben a magyar válogatott legyőzi a németeket az utolsó csoportmeccsen, és a franciák is győznek a címvédő ellen, biztosan továbbjut a nyolcaddöntőbe. A F csoport utolsó meccseit szerdán este 9-kor rendezik, egy időben lesz a német-magyar és a francia-portugál is. A franciák ellen sérülés miatt lecserélt Szalai Ádám valószínűleg játszhat a németek ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!