Angela Merkel: Egy kicsit szkeptikus vagyok, amikor teljesen megtelt stadionokat látok

2021. június 19. – 10:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Angela Merkel német kancellár egy pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy bár Németországban jelenleg alacsony az új koronavírusos esetek száma, de a delta variáns terjedése az új esetek számának növekedéséhez vezethet. „Nem tehetünk úgy, mintha a koronavírus-járványnak vége lenne” – mondta Merkel újságíróknak Berlinben.

„Bár az ilyen meleg nyári estéken az az érzésünk, hogy már vége van a járványnak, de a lisszaboni példán láthatjuk, hogy a dolgok gyorsan változhatnak” – mondta. „Ezért úgy gondolom, hogy óvatosnak kell lenni” – tette hozzá.

Az Európa-bajnoksággal kapcsolatban Merkel azt mondta, jó volt újra több ezer szurkolót látni a müncheni Németország-Franciaország mérkőzésen. A német hatóságok valamivel több mint 14 ezer szurkolót engedtek be a 70 ezres Allianz Arénába.

„De amikor más európai országokban teljesen megtelt stadionokat látok, akkor egy kicsit szkeptikus vagyok, hogy ez a helyes válasz-e a jelenlegi helyzetre”

– mondta Merkel, amivel egyértelműen a budapesti Eb-meccsekre utalt, mivel a torna 11 helyszíne közül csak itt rendeznek telt házas meccseket.

A szlovák kormány aggódik a magyar–portugál Eb-meccs járványügyi következményei miatt, ugyanis több száz szlovákiai állampolgárságú szurkoló vegyült a portugál drukkerekkel a telt házas Puskás Arénában. A szlovák egészségügyi minisztérium arra kéri a budapesti meccsen járt embereket, hogy Szlovákiába visszatérve teszteltessék magukat. (via Associated Press)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!