Deschamps és Lloris agyba-főbe dicsérte a magyarokat

2021. június 18. – 15:43

frissítve

Deschamps és Lloris agyba-főbe dicsérte a magyarokat
A francia válogatott edzése egy nappal az F csoport második fordulójának magyar-francia mérkőzése előtt a Puskás Arénában – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A szombati magyar–francia Eb-csoportmeccs előtti utolsó sajtótájékoztatóját tartotta a francia válogatott.

Didier Deschamps szövetségi kapitány a nehézségei között említette, hogy lényegében idegenben, a telt házas Puskás Arénában kell pályára lépniük, ráadásul szerkezetileg nagyszerű csapatot épített Marco Rossi, a magyarok olasz szövetségi kapitánya.

„Ne felejtsük, Portugália ellen a 84. percig 0-0-ra álltak, sőt, ők szerezték az első, utólag érvénytelenített gólt. Hasonló mérkőzésre számítok, veszélyes ellenféllel találkozunk”

– hízelgett Deschamps.

A korai, délután 3 órás kezdés miatt némileg át kellett alakítaniuk a napi rutinjukat. A kapitány a németek elleni, 1-0-ra megnyert meccsen nyújtott teljesítményt akarja viszontlátni Budapesten is. Hátul a stabilitás, elöl a gólra törő játék a cél.

Deschamps három játékosára külön kitért:

  • Antoine Griezmann – most játszik ötvenedszer a francia válogatottban, a csatár a francia válogatott egyik vezére, védekezésben is sokat segít.
  • Lucas Hernandez és Benjamin Pavard – kisebb sérüléssel bajlódtak, de mindketten játékra készek, akár kezdhetnek is.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Hugo Lloris, a Tottenham kapusa örül a telt házas meccsnek, régen volt része ilyenben. Dicsérte a magyarok Portugália ellen nyújtott teljesítményét, nem akarja őket lebecsülni, ezzel együtt a győzelem a cél.

Didier Deschamps szövetségi kapitány és a francia válogatott tagjai
Didier Deschamps szövetségi kapitány és a francia válogatott tagjai
A Puskás Arénában tartott edzést a válogatott egy nappal a magyar–francia meccs előtt
A Puskás Arénában tartott edzést a válogatott egy nappal a magyar–francia meccs előtt
Antoine Griezmann
Antoine Griezmann
Paul Pogba – Fotók: Huszti István / Telex
Paul Pogba – Fotók: Huszti István / Telex

Lloris szerint a németek elleni meccshez képest többet lesz náluk a labda. „Precízen kell passzolnunk, jól kell mozognunk az üres területekre. Az előző találkozón nem mindig sikerült megtartanunk a labdát, de amikor az ellenfél térfelén voltunk, megmutattuk, milyen veszélyesek tudunk lenni. Fontos, hogy a rögzített helyzeteknél is nagyon figyeljünk, mert a magyarok erősek ebben a játékelemben” – mondta a kapus.

Az F csoport első fordulójában Franciaország Németországot verte 1-0-ra, Magyarország Portugáliától kapott ki 3-0-ra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!