Denzel Dumfries egyedülálló rekordot állított fel

2021. június 18. – 09:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 2014-ben még az arubai válogatottban szerepelt Denzel Dumfries egyedülálló bravúrt hajtott végre: első két Eb-meccsén szerezte első két holland válogatott gólját, és mindkétszer a mezőny legjobbja is volt.

2017. február 19-én 2-2-es döntetlent játszott egymással a rotterdami Het Kasteelben a Sparta és a Groningen. A meccsen én is ott voltam, a régi munkahelyem riportot is írtam róla. Időről időre megnézem, mi lett azokból a játékosokból, akiket személyesen láttam. Nem kis meglepetéssel fedeztem fel nemrég, hogy azon a tél végi rotterdami szombat délutánon láttam a kispadon ülni a holland válogatott új sztárját, Denzel Dumfriest, akit kinevettek, mert a holland válogatottban akart játszani. Portrénkat itt olvashatják>

Most mondhatnám, hogy én már akkor láttam benne az erőt, másképp ült azon a padon, mint a többiek, a szünetben, pedig, amikor kapura lőtt, rögtön be kellett volna állítani. Csakhogy ez nem igaz, nyilván nem emlékszem rá. A Sparta amúgy abban az évben kiesett az első ligából, Dumfries viszont a Heerenveenhez igazolva első osztályú maradt, innen került 2018-ban a PSV-be, azóta is ott játszik, ki tudja meddig?

Ilyenkor egy-egy, szinte a semmiből jött tehetséget a világ összes topklubjával hírbe szoktak hozni, egy gyors keresés után a német és az olasz bajnokkal, a Bayernnel és az Interrel boronálták már össze.

Dumfries gólöröm Ausztria ellen – Fotó: Koen van Weel / AFP
Dumfries gólöröm Ausztria ellen – Fotó: Koen van Weel / AFP

Denzel Dumfries tündérmeséje az ukránok ellen lőtt, győzelmet jelentő gólja után csütörtökön az osztrákok ellen tovább íródott, így azt a nem mindennapi bravúrt hajtotta végre, hogy első két Európa-bajnoki meccsén

  • lőtte első két válogatott gólját,
  • mindkétszer a meccs embere lett.

Az osztrákok elleni 2-0 után a válogatott pályafutását arubai színekben kezdő Dumfries azt nyilatkozta, hogy gyermekkori álma vált valóra a két Eb-meccsel és a sima továbbjutással. A védőt a nyolcaddöntőben Budapesten is láthatjuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!